- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лукиним мукама нема краја – док машта о ракији и сувом месу

© AP Photo / LM OteroЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Недавна утакмица против Атланте, тима за који наступа Богдан Богдановић, оголила је у каквим се околностима налази Лука Дончић у екипи Даласа.
Дончић не личи на себе у последњим месецима, нема његовог карактеристичног осмеха којим је давао додатан зачин НБА лиги, а фрустрација је толика да је и сам ње свестан и јавно говори о њој.
Он је чак и поруком исписаном на мајици желео да покаже колико му се не игра кошарка у овом моменту.
"Све што ми треба су ракија и суво месо", гласила је порука којом је постало јасно да је Дончићу неопходан одмор.
Није Дончић срећан, приметно је било у сваком његовом потезу у дуелу са Атлантом који је Далас изгубио и тиме свео на минимум своје шансе да се уопште бори за плеј-оф.
Игра тима тренера Џејсона Кида је катастрофална, нарочито после доласка Кајрија Ирвинга јер је једноставно немогуће учинити да и он и Дончић раде оно што највише воле.
Као да су потребне две лопте на терену – тако изгледа Далас са две суперзвезде у тиму које су навикле да воде игру, организују нападе и контролишу темпо.
Чест је био случај видети да Дончић или Ирвинг само стоје са стране чекајући шта ће урадити онај други, чинивши кошарку игром четири на четири, што никако не може да донесе прави резултат.
Последње информације указују на то да је експерименту крај близу и да је Ирвинг спреман да током лета промени средину јер му уговор свакако истиче.
Он ће наводно изаћи на тржиште слободних играча и покушати да нађе најбољи договор за себе, али је јасно да му опције нису превелике – нема сумње да је он паклен играч, али ствари ван терена и његова ћудљивост би могле да га коштају.
И док дежурни лајавац Кендрик Перкинс сваљује кривицу на Дончића и истиче да је он одговоран за лошу сезону Даласа због лоше одбране и вишка килограма, тренер Џорџ Карл има другачији поглед.
"Волим Луку и желео сам да видим да Далас напредује, али су они завршили ову сезону. Нешто пада на леђа Ирвингу, али је све заправо комбинација лоше конекције у нападу, лоших навика у одбрани и чињенице да се делови нису уклопили у слагалицу, што је одговорност управе клуба и тренерског штаба", појаснио је Карл.
С тим у вези, управа Даласа је близу одлуке да ослободи обавеза Дончића и Ирвинга до краја регуларног дела сезоне како би накупила још који пораз и себе довела до ситуације у којој може добити висок избор на наредном драфту.
Наводно, Далас жели да себе смести у круг екипа које ће бирати нове играче у првих десет, чиме би по ниској цени потенцијално добио вредно појачање за наредну сезону.
Имајући у виду све што се дешавало у сезони, како на терену тако и ван њега, пред Дончићем је лето у ком ће морати да постави све ствари на своје место како би коначно урадио нешто више на тимском нивоу, а у свему мора да му помогне у клуб пред којим је такође низ великих одлука – иначе напретка неће бити.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала