- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Петра разочарала – и требало би да научи лекцију од Новака /видео/

© AP Photo / Thibault CamusПетра Квитова, чешка тенисерка
Петра Квитова, чешка тенисерка - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Петра Квитова, чешка тенисерка, освојила је титулу на Мастерсу у Мајамију, али је поступком после меча бацила сенку на тријумф када је одбила да потпише аутограм девојчици на трибинама. Као Гренд слем шампионка Квитова је направила срамотан потез и требало би да погледа како се Новак Ђоковић опходи према навијачима које се увек труди да испоштује.
Сјајан турнир одиграла је Петра Квитова у Мајамију, а форму је крунисала титулом коју је освојила после победе над маестралном Јеленом Рибакином. Међутим, после меча многи би рекли да тај трофеј није заслужила.
Не због тениса који је био на врхунском нивоу, већ због понашања одмах по завршетку меча када је пришла до своје ложе да се поздрави са члановима тима. У том тренутку ту се нашла девојчица која је желела да добије аутограм од двоструке Гренд слем шампионке, али је тренер Квитове њу одгурнуо док Чехиња није марила за то већ је наставила да се смеје и да слави.
Мало је рећи да је призор био тужан. Квитова која важи за велику шампионку показала је да не може да одвоји секунду колико би јој требало за један потпис. Јасно је да се прослављена чешка тенисерка није угледала на колеге шампионе попут Новака Ђоковића који после сваке победе, а поготово после освајања трофеја зна да по цео сат остане испред стадиона и дели аутограме, а не говоримо о томе колико се труди да испоштује децу са трибина од које неко увек добије неки сувенир.
„Не, није важна победа, мораш такође да одрадиш други део посла и да волиш децу која воле тебе, увек“, написала је испод снимка из Мајамија на друштвеној мрежи Андреа Пискарију, румунска тенисерка која је верна обожаватељка Новака Ђоковића, најбољег тенисера света.
Колико год је потез Квитове био изненађење, у неку руку је можда и очекиван када де узме у обзир да не зна да пружи подршку ни колегама. Када је Вимблдон донео одлуку да укине забрану Русима и Белорусима, једна од првих жалби стигла је са адресе чешке тенисерке.
„Разумем да је Вимблдон прошао кроз тежак период прошле године када се турнир није бодовао јер је Русима и Белорусима забрањено да играју. Мислим да им не треба дозволити ни ове године. Искрено, не мислим да им треба дозволити да играју ни на Олимпијским играма 2024. године у Паризу. Овде сам мало на страни Украјине“, рекла је Квитова којој руске и белоруске колеге ништа лоше нису урадиле да би је изазвале да говори на овакав начин.
Са друге стране, једна од реакција стигла је и од организације ПТПА коју је основао Новак Ђоковић, која је објаснила да подржава одлуку Вимблдона јер сви спортисти треба да имају једнака права. Још једна лекција коју би Квитова требало да научи од српског аса.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Данилов „хладан туш“ за изједначење са Немцем – руски зид je потпуно другачији од свих
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Монте Карло без Надала и Алкараса!
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Нико као Ђоковић и Медведев – чак ни Алкарас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала