- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Председник Думе: Запад претворио Украјину у терористичку државу

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаМарш националиста у Украјини
Марш националиста у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Подршка коју Запад пружа кијевском режиму довела је до тога да је у Европи формирана терористичка држава која покушава да застраши и уништи оне који говоре истину, изјавио је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
„У терористичком нападу који је извео злочиначки кијевски режим погинуо је ратни дописник Владлен Татарски (право име Максим Фомин), много људи је повређено. Подршка кијевске власти из Вашингтона и Брисела довела је до стварања терористичке државе у центру Европе“, написао је Володин на Телеграму.
Како је истакао, за тероризам нема оправдања и против њега се жестоко боре у целом свету.
„Са терористима не преговарају, њих уништавају“, додао је Володин.
Он је подсетио на убиство новинарке Дарје Дугине, као и да су раније припадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) спречили низ терористичких напада „на новинаре Владимира Соловјова, Маргариту Симоњан, Дмитрија Кисељова, Евгенија Попова, Олгу Скабејеву, Тиграна Кеосајана, оснивача телевизије 'Цариград' Константина Малофејева“.
„Кијевски режим покушава да застраши и ликвидира оне који говоре истину. Крв погинулих и рањених је на рукама председника САД Џоа Бајдена, председника Француске Емануела Макрона, немачког канцелара Олафа Шолца и других лидера држава које подржавају режим председника Украјине Владимира Зеленског“, поручио је Володин.
У недељу у кафићу у Санкт Петербургу експлодирала је експлозивна направа у којој је погинуо ратни репортер Владлен Татарски (право име Максим Фомин). Хоспитализована је 31 особа. Од њих осам је у тешком стању, још девет настрадалих је на амбулантном лечењу. Председник Русије Владимир Путин постхумно је одликовао Татарског орденом за храброст.
Цвеће испред кафића у којем је убијен Владлен Татарски - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
РУСИЈА
Владлен Татарски - више од ратног репортера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала