- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

РФЗО о застоју у лабораторијама: Свега има довољно, здравствене установе да воде рачуна о залихама

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Уђи у базу фотографијаАнализа крви на постојање антитела на вирус корона
Анализа крви на постојање антитела на вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Мирјана Узуновић Мако из РФЗО поводом застоја у лабораторијама појединих домова здравља, изјавила је да свега има довољно и да застоја у набавци нема, али да здравствене установе морају да буду ажурније и да не дозволе да залихе буду мање од просечне потрошње.
Крвну слику су прошле недеље могли да преконтролишу само приоритетни пацијенти због застоја у лабораторијама појединих домова здравља.
Тим поводом Мирјана Узуновић Мако, директорка Сектора за уговарање здравствене заштите РФЗО рекла је да свега има довољно и да нема застоја у набавци.
„Републички фонд за здравствено осигурање благовремено, према годишњем плану централизованих јавних набавки, набавља све за здравствене установе на територији Републике Србије“, каже Узуновић Мако.

Где су направљени пропусти

Међутим, истиче да здравствене установе морају да буду ажурније и објашњава у чему су њихови пропусти.
„Пре свега, здравствене установе морају да прате своје залихе, да не дозволе да залихе буду мање од просечне потрошње за један месец и да на време потпишу трипартитне уговоре, значи, на порталу Републичког фонда за здравствено осигурање, који морају да се виде добављачу и Републичком фонду. Након тога, када су ти уговори видљиви, могу да повуку жељени медицински материјал“, објашњава Узуновић Мако за РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала