- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Суд одредио притвор осумњиченој за убиство руског ратног репортера

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаДарја Трепова осумњичена за терористички напад на кафић у Санкт Петербургу
Дарја Трепова осумњичена за терористички напад на кафић у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Басмански суд у Москви одредио је притвор Дарји Треповој на два месеца у случају терористичког напада на кафић у Санкт Петербургу, где је погинуо ратни репортер Владлен Татарски.
„Суд је одлучио да се удовољи захтеву истраге и да се Треповој одреди мера у виду притвора у трајању од два месеца, до 2. јуна 2023. године“, саопштио је судија одлуку.
Одбрана је тражила да се Треповој, која је осумњичена за терористички напад, изабере мера која се не односи на притвор. Интересе оптужене на суду споразумно су заступала два адвоката.
Раније је Истражни комитет саопштио да је Дарја Трепова оптужена за терористички напад у Санкт Петербургу.
У недељу је у кафићу у Санкт Петербургу експлодирала експлозивна направа у којој је погинуо ратни репортер Владлен Татарски (право име Максим Фомин). Хоспитализована је 31 особа. Осморо људи је у тешком стању, још девет настрадалих је на амбулантном лечењу.
Национални антитерористички комитет саопштио је да су терористички напад на ратног репортера Максима Фомина планирале украјинске специјалне службе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала