- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Баш су се „узнемирили”: Лажна држава Косово прети Србији тужбом пред УЕФА

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Фудбалски савез тзв. Косова је најавио да ће се жалити УЕФА на такмичарске утакмице које се на територији Косова и Метохије одржавају под окриљем Фудбалског савеза Србије.
У изненађујућем и претећем саопштењу наведено је да се ради о утакмицама на аматерском нивоу.
Фудбалски савез тзв. Косова је такве догађаје назвао „узнемирујућим и неприхватљивим“, најавивши и даље кораке.
„Расправљали смо о овим појавама у оквиру Савета за спорт и затражили да се одмах предузму мере. Такве активности крше ауторитет ФСК и суверенитет Косова уопште. ФСК тражи од свих релевантних државних актера, Савета за спорт и органа за спровођење закона да хитно предузму истраге и зауставе овакве незаконите радње и спреман је да помогне стручношћу и подршком кроз механизме УЕФА и ФИФА“, наводи се у реаговању.
Како је наведено, Фудбалски савез тзв. Косова је „спреман да сарађује са српском заједницом у фудбалу, али не дозвољава нелегална такмичења“
„Поводом ових незаконитих радњи и директне интервенције Србије, као и процеса лиценцирања и најновијих дешавања истражних органа против ФСК, ми ћемо реаговати и затражити интервенцију УЕФА, током састанака на којима ће бити делегација Косова на Конгресу УЕФА, који ц́е бити одржан у Лисабону", наводи се саопштењу Фудбалског савеза тзв. Косова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала