- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Виолиниста Немања Радуловић први пут у Босни и Херцеговини

© Sputnik / Владимир Вяткин / Уђи у базу фотографијаСрпски виолиниста Немања Радуловић у Москви
Српски виолиниста Немања Радуловић у Москви - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Пратите нас
Виолиниста Немања Радуловић наступиће први пут у Босни Херцеговини, 7. јула на тврђави Кастел, у оквиру Бања Лука Феста.
Виртуоз на виолини ће том приликом представити свој нови албум „Roots“ (Корени) по коме је име добила и његова актуелна турнеја.
„Идеја за овај албум се родила током пандемије вируса Ковид 19, тачније за време локдауна. Током овог периода, имао сам времена да дубоко промислим о музици данас, али и о музици прошлости и будућности. Моцартова музика ми је истински помогла да се осећам живим, као и традиционална музика различитих земаља света. Она ме је повезала са основним осећањима наших живота, а то су радост и љубав. Више ми је пријало да слушам музику него да је свирам у том периоду“, истиче Радуловић.
Познати виолиниста појашњава да његово ново издање „Roots“ представља искорак, те да није стандардна класична музика коју би публика очекивала.
Концертна промоција овог албума је почела у октобру у Француској, настављена је током пролећа у Јапану и великим европским центрима да би почетком јула на Бања Лука Фесту и публика у региону добила прилику да чује ово несвакидашње музичко путовање кроз 22 земље света, пренео је Танјуг.
© Sputnik / Радоје ПантовићНемања Радуловић током наступа на отварању фестивала Бољшој
Немања Радуловић током наступа на отварању фестивала Бољшој - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
Немања Радуловић током наступа на отварању фестивала Бољшој
Наступајући у највећим дворанама и са најважнијим оркестрима, од Лондонске филхамоније, преко Немачког симфонијског оркестра, филхармонија Монтреала и Токија, у дворанама као што су Карнеги хол у Њујорку или Мегарон у Атини, Немања Радуловић је један од најуспешнијих музичара са ових простора.
Са својим оркестром „Double Sens“, који чине музичари из Француске и Србије, већ више од 10 година осваја концертне просторе широм планете.
Поред наступа Немање Радуловића, програм Бања Лука Феста од 5. до 8. јула обухватиће још три концерта - Марије Шерифовић, Јасмин Леви и „Вече за љубав“ Нине Бадрић и Петра Граша.
Немања Радуловић - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2022
КУЛТУРА
Овације на Коларцу за виртуоза на виолини: Немања Радуловић одушевио Београђане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала