- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Енглези понизили Србина – Митар се покајао па добио казну као да је расиста

© AP Photo / Jon SuperАлександар Митровић
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Фудбалска асоцијација Енглеске је првобитно казнила Александра Митровића са три утакмице суспензије због гурања судије Криса Каване и искључења на мечу ФА купа против Манчестер јунајтеда, али је са Острва у уторак стигао нови шок. Србин мора да паузира чак осам утакмица и фактички је завршио сезону.
Регулаторно тело ФА Енглеске преиначило је првобитну суспензију дисциплинских органа, а у образложењу су навели и зашто.
„ФА Енглеске сматра да стандардна казна која је изречена Митровићу, очигледно, није довољна. Његово понашање и језик којим се обраћао судији није био одговарајући, садржао је увредљиве и претеће поруке после искључења“, пренео је британски Атлетик.
Фулам и Митровић су добили додатна два дана после првобитне суспензије да се изјасне о читавом случају. Србин се извинио пред дисциплинским органима ФА Енглеске, али то није било од користи.
„Жалим због овог потеза. Дозволио сам да ме фрустрација победи и погрешно сам реаговао. Покушао сам да привучем пажњу судије, али нисам смео да ставим руку на њега и разумем зашто ми је показао црвени картон. Прихватам три утакмице суспензије, причао сам са Каваном и изивинио му се, спреман сам да прихватим и клупску казну“, рекао је Митровић пред дисциплинцима ФА Енглеске.
Нападач Фулама је сматрао, дакле, да је казна од три утакмице суспензије довољна, али је Регулаторна комисија, која се касније бавила његовим случајем, донела нову пресуду и то драконску од чак осам мечева суспензије.
„Митровић сматра да је казна коју је добио довољна, али је она преиначена одлуком Регулаторне комисије, која му је на првобитна три, додала још три меча суспензије. То је додатак на већ аутоматски изречене три утакмице за директан црвени картон, а након што је нападач признао и да је користио увредљив језик после искључења, комисија му је додала још две утакмице и 75.000 фунти казне“, саопштио је ФА Енглеске.
Одлуком да га казни са укупно осам мечева суспензије јасно је да је за Митровића сезона у Премијер лиги фактички завршена, с обзиром на то да је "колибарима" преостало још десет утакмица до краја сезоне. Србин је преседео за викенд пораз од Борнмута (2:1), па му је остало још седам мечева.
То значи да ће Митар пропустити утакмице са Вест Хемом, Евертоном, Лидсом, Астон Вилом, Манчестер ситијем, Ливерпулом и Лестером.
Колико су Британци били брутални према српској гол-машини, најбоље потврђује пример да је Луис Суарез добио идентичну казну када је као фудбалер Ливерпула на расној основи вређао ривала из Манчестер јунајтеда Патриса Евру. Исти је случај са легендарним капитеном Џелсија Џоном Теријем, који је такође на расној основи вређао репрезентативног колегу Рија Фердинанда.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Борис Буњак - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Спутњик открива – Србин је први отворио врата Русије: „Шефе, постоји понуда, хоћете у Москву?“
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2023
СПОРТ
Енглези званично казнили Митровића – драконска суспензија за Србина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала