- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бензема разбио Барселону – хет-трик Француза за мук у Каталонији

© AP Photo / Joan Mateu ParraКарим Бензема
Карим Бензема - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Реал из Мадрида ипак ће имати прилику да се бори за један важан трофеј у Шпанији ове сезоне, након што је у реваншу полуфинала Купа краља демолирао Барселону са 4:0 на стадиону „Камп Ноу“, уз хет-трик Карима Бенземе.
Мадриђани су у реваншу надокнадили заостатак из првог меча на свом терену (0:1), па ће се у великом финалу 6. маја у Севиљи борити за трофеј са Осасуном, која је елиминисала Атлетик Билбао.
Фудбалери Карла Анћелотија извели су праву ремонтаду (велики преокрет) ове среде у срцу Каталоније на терену највећег ривала где су прославили његову елиминацију.
Барселона је нападала и доминирала у поседу, онако како игра под Ћавијем, али када је требало дати гол питао се само један човек, магични Карим Бензема.
Три поготка Француза и асистенција остаће упамћене у историји куп такмичења, али и у историји Реала јер је сјајни голгетер тек други играч овог клуба који је дао хет-трик на гостовању у Барселони. Пре њега је то учинио само Ференц Пушкаш 1963. године.
Голеаду је на мечу започео је Бразилац Винисијус Жуниор на пас Бенземе у надокнади првог дела. Само што је кренуло друго полувреме и Француз је отворио свој голгетерски конто поготком у 50. минуту за 2:0.
Бензема је повисио вођство свог тима са беле тачке у 58. минуту после наивног прекршаја Кесија, а тачку на овај меч и убедљиву победу Мадриђана усред Каталоније ставио је у 81. на асистенцију Винисијуса.
Тако је Реал стекао право да се бори и за други трофеј у сезони, поред Лиге шампиона у којој га очекује двомеч са Челсијем у четвртфиналу.
Барса, која је фактички обезбедила титулу шампиона Шпаније, била је немоћна, можда и под јаким медијским притиском због учесталих афера попут оне са подмићивањем председника Судијске комисије.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала