- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Састанак у четири ока мотивисао Богдана и обрадовао Србију: „Ту сам!“

© AP Photo / Alex SlitzБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Репрезентативни бек Богдан Богдановић поручио је да његова жеља да игра за Србију никада није била спорна. Популарни Боги, који је водио Атланту до победе над Чикаго Булсима вредне плеј-офа, открио је да се састао са селектором Орлова Светиславом Пешићем, који је затим с лица места испратио вансеријску партију шутера Хокса.
Коначно прави Богдан Богдановић! Са 26 поена водио је Хоксе до злата вредног тријумфа и то против директног конкурента за плеј-оф, ког је са пет тројки гурнуо ка десетој позицији и плеј-ину.
Ипак, много више од добре партије радују вести које је из Сједињених Америчких Држава саопштио Богдановић, а гласе да ће Србија моћи да рачуна на њега на Мундобаскету.
Бивши бек Сакрамента, Фенербахчеа и Партизана, пропустио је Евробаскет због проблема с коленом, а Орлови су предвођени Николом Јокићем, успели доминантно да освоје групу, али су онда већ на првом испиту у нокаут фази доживели болан пораз од Италије, уједно и елиминацију.
Богдановић је изјавио да се састао са селектором Пешићем, који последњих дана борави у Cједињеним Америчким Државама и обавио је разговор са Јокићем, и да ће, под условом да га здравље послужи, бити спреман за велики изазов који очекује српске кошаркаше овог лета.
„Разговарали смо селектор и ја. Само да ме здравље послужи, мој наступ за Србију никада није био упитан. Причали смо о свему, и ту сам“, казао је Богдановић.
Осим са Богдановићем и Јокићем, селектор Светислав Кари Пешић је у међувремену разговарао са Николом Јовићем из Мајамија и Алексејем Покушевским који брани боје Оклахоме, али је тренутно у развојном тиму, након што се после дуге паузе због тешке повреде вратио тренинзима и утакмицама.
Подсетимо, Светско првенство у кошарци биће одржано у Азији, тачније домаћин ће бити Филипини, Јапап и Индонезија, од 25. августа до 10. септембра.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Усудио се да „прецрта“ Јокића – експлозија Ембида натерала Американца на крупне речи
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СПОРТ
Јокићев повратак за заборав, партија сезоне „српског снајпера“ и „подивљали“ Ембид
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала