- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Дритан поручио Милу: Имаш рок од 20 дана...

© Фото : Youtube/Predsjednik Crne GoreДритан Абазовић и Мило Ђукановић
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је данас да је за председника Црне Горе Мила Ђукановића питање "шта је градио на дивље" и истакао да он има рок од 20 дана да поруши нелегално подигнуте објекте и тако помогне грађевинској инспекцији.
Абазовић је то казао одговарајући на питања новинара након потписивања Меморандума за валоризацију Аеро парка Беране.
"Предузели смо велику акцију рушења нелегалних објеката широм Црне Горе. Јуче су рушени објекти у Утјехи. Биће таквих интервенција и у другим деловима државе. Рушили смо базе за нелегалну експлоатацију шљунка. Мене људи именом и презименом не интересују. Да ли је власник објекта Мило Ђукановић, Дритан Абазовић или не знам ко", рекао је Абазовић.
Инспекција, каже, мора да поступа у складу са законом.
"Шта је чекала до сад, није питање за мене. Све што сам нашао, покушао сам у најбржем року да решим. Рачунајући и корумпиране људе унутар јавне администрације. Да је донела Решење пре избора председничких, рекли би намерно због председничких избора. Сад пре парламентарних. Ми смо свака два мјесеца у изборима", казао је премијер.
Приметио је да ништа не би могло да се ради ако би се водило том логиком.
"Питање није за владу, нити за Министарство екологије и просторног планирања. Питање је за Ђукановића шта је градио на дивље", рекао је Абазовић.
Он је то рекао одговарајући на питање новинара зашто се до сада чекало на Решење Урбанистичко-грађевинске инспекције да Ђукановић сруши своје нелегалне објекте у Кочанима код Никшића, као и да ли то има везе са предстојећим изборима (парламентарни избори 11. јуна), те да ли ће се тако поступити и у случају бившег председника Општине Будва Марка Царевића.
Урбанистичко-грађевинска инспекција Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма на чијем челу се налази министарка Ана Новаковић Ђуровић, донела је јуче Решење којим се наређује одлазећем председнику Милу Ђукановићу да поруши два нелегално изграђена објекта у КО Кочани у Никшићу.
"Ђукановићу се наређује да поруши нелегално изграђене објекте у Кочанима, у супротном ће то учинити држава", наводи се у решењу у којем је назначен рок за извршење наредбе у трајању 20 дана од дана пријема Решења.
Ако Ђукановић не сруши објекте у предвиђеном року то ће учињети држава о његовом трошку.
Абазовић је новинарима у Беранама казао да Ђукановић има 20 дана да нелегалне објекте уклони и на тај начин помогне грађевинској инспекцији.
"Да не излазимо на терен и рушимо. Има могућност да сам то уклони као неко ко је сад одговоран грађанин", рекао је Абазовић, пренеле су подгоричке Вијести.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала