- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадић се сукобио с Турчином – пала и крв /видео/

© Фото: Скриншот/ТвитерДушан Тадић и Оркун Кокџу
Душан Тадић и Оркун Кокџу - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Највећи холандски дерби у полуфиналу Купа између Фејенорда и Ајакса прекинут је у 62. минуту после сукоба капитена два тима, Турчина Оркуна Кокџуа и српског репрезентативца Душана Тадића.
Најдебљи крај у гужви која се створила извукао везиста гостујућег тима Дејви Класен коме је глава посечена након што га је неко са трибина погодио упаљачем у потиљак.
Главни судија Виндхаут је одмах послао обе екипе у свлачионицу, а у тренутку прекида гости су водили са 2:1.
Као што се види на снимку, Тадић и Кокџу су започели хаос после дуела у коме га је Србин оборио на траву, али су после уношења у лице, тензије спласнуле. За то време неко са трибина је погодио право у потиљак Класена, што је био повод за прекид.
Читав меч је обележила велика тензија која традиционално прати дуеле ове две екипе, популарни „Класикер“. Уосталом, већ годинама нема гостујућих навијача на овим утакмицама високог напона и ризика, због међусобне нетрпељивости.
Ајакс је повео голом Тадића, после кикса домаће одбране у 14. минуту, али је пред сам одлазак на одмор Мексиканац Хименез поравнао резултат на 1:1. На старту другог полувремена гости су опет дошли до вођства преко Бергвајна.
Меч је настављен после получасовног прекида. Класену је санирана повреда и наставио је да игра неометано, а Тадић и Кокџу су добили по жути картон за хаос који су изазвали. Ајакс је до краја утакмице сачувао гол предности.
Фејенорд је лидер Ередивизије са осам бодова предности у односу на Ајакс коме је Куп једина шанса да освоји трофеј у овој турбулентној сезони. У финалу Купа Холандије популарни „Копљаници“ ће играти са ПСВ Ајндховеном 30. априла.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала