- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан прекинуо црну серију у Хумској

© Фото: ФК Партизан/Мирослав ТодоровићРикардо Гомеш
Рикардо Гомеш - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана прекинули су низ од два везана пораза у првенству и пет мечева без победе у Хумској, тријумфом над Вождовцем од 1:0 у 29. колу Суперлиге. Стрелац поготка одлуке био је Рикардо Гомеш већ у петом минуту.
Пред само неколико стотина промрзлих гледалаца црно-бели су одиграли добар меч и пропустили прилике да до врха напуне мрежу „Змајева“. Екипа Игора Дуљаја доминирала је током читавог меча, а Партизан је врло брзо стигао до гола.
Повели су црно-бели после добре реакције Рикарда Гомеша који је са дистанце лепо послао лопту у сам угао немоћног голмана гостију Kатића.
Да су Квинси Мениг и Немања Јовић били присебинији у првом делу и резултат би био вероватно убедљивији. Гости су у првом полуврмену тек после 15-ак минута стигли до казненог простора Партизана, а после играња руком Саничанина у свом шеснаестерцу нико из ВАР собе се није огласио.
Друго полувреме је почело стативом гостујућег фудбалера Теодоровића у 53. минуту, али би тај погодак био поништен јер се играч Вождовца налазио у офсајду.
Испромашивао се Мениг за све паре на овом мечу. Холанђанин је имао чак три добре прилике, али ниједном није успео да матира голмана Вождовца. Сва три пута Катић му је сјајно скинуо ударце, посебно онај у 63. минуту који је била одбрана за ТВ шпице.
Најбоље шансе за Партизан у другом полувремену пропустио је Рикардо Гомеш који је, најпре, погодио стативу у 80. минуту, а затим ни главом са пет метара није успео да матира сјајног голмана Катића који је имао чак осам одбрана на овом мечу.
Црно-бели су овом победом прескочили Чукарички на трећем месту на табели Суперлиге, мада „Брђани“ имају меч мање и шансу да се врате на то место.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала