- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Путнички авион принудно слетео због кобре у пилотској кабини

© Fotolia / ChilliProductionsКобра
Кобра - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Путнички јужноафрички авион принудно је слетео на аеродром у град Велком, након што је пилот авиона приметио како кобра пузи и скрива се испод његовог седишта.
Како наводи Би-Би-Си, пилот Рудолф Еразмус није приметио кобру све док се авион којим је управљао није нашао на више од три километра висине.
''Да будем искрен, нисам регистровао шта се дешава. Осетио сам нешто хладно како ми пузи уз кошуљу на леђима, мислећи да нисам добро затворио боцу с водом и да ми је она можда капала на кошуљу. Када сам се окренуо и погледао наниже, видео сам кобру како гмиже и нестаје испод седишта'', рекао је он.
Британски јавни сервис наводи да је ујед ''кејп'' кобре смртоносан, и да може да доведе до смрти за само 30 минута.
''Када сам је угледао, био је то тренутак страхопоштовања. Био сам толико уплашен да је змија можда отишла позади и изазвала панику међу путницима. Обавестио сам их: 'Слушајте, змија је у авиону, испод мог седишта, па хајде да покушамо да се спустимо на земљу што је пре могуће'. Могла се чути игла како пада, мислим да су се сви заледили на минут или два'', казао је Еразмус.
Он је додао су пилоти обучени за многе непредвиђене сценарије, али да то не укључује сусрет са змијом отровницама у пилотској кабини.
Комесар за цивилно ваздухопловство Јужне Африке Попи Кос је навео да је Еразмус показао ''сјајну вештину која је спасила животе у авиону'', али је Еразмус истакао да се не осећа посебним због онога што је учинио.
''То је мало надувано. И моји путници су такође остали мирни'', рекао је он.
Како преносе медији, присуство змије, иако шокантно, није било тотално изненађење, јер су двојица запослених који раде у Вустерском авио клубу одакле је авион полетео, рекли да су раније приметили змију како се склонила испод авиона, као и да су покушали да је "ухвате", али безуспешно.
Еразмус је рекао да је покушао да пронађе змију пре него што се укрцао у авион са својим путницима, и додао да је није видео, због чега су он и путници претпоставили да је отпузала.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала