- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кангва и Катаи погађали за ТВ шпице, Борјан ушао у историју Звезде

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилан Борјан
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде уписали су 25. победу у Суперлиги и то на гостовању у Суботици против Спартака - 1:4 (1:2). Меч је обележио јубилеј голмана и капитена црвено-белих Милана Борјана који се изједначио са Ратомиром Дујковићем по броју наступа за српског шампиона.
Борјану, који је стигао на Маракану још 2017. године, ово је била 266. утакмица за клуб, а на наредном мечу у 30. колу Суперлиге против Радничког из Kрагујевца, имаће прилику да постане и апсолутни рекордер црвено-белих међу голманима.
Ипак, није чувар мреже црвено-белих успео да крунише јубилеј и рекорд такозваним „клин шитом“, пошто га је Јапанац Шимура матирао у осмом минуту када је изједначио резултат на 1:1 после корнера.
Претходно је Букари у седмом минуту после сјајне акције и лопте у празно претрчао голмана домаћих и лако донео предност Звезди. Спартак је играо отворено, али је до одласка на одмор Звезда стигла и до другог гола. Из пенала.
После корнера, штопер домаћих Остојић је неспретно закачио Ераковића ногом по глави у шеснаестерцу, а главни судија одмах показао на белу тачку, без двоумљења. Сигуран реализатор је био Катаи, играо се 23. минут када је Звезда повела са 2:1, а њен плејмејкер постигао 100. гол за црвено-беле.
Београђани су доминирали и у наставку утакмице, а свака дилема око исхода отклоњена је у 55. минуту, када је Кингс Кангва постигао прелеп погодак после ударца са око 25 метара. Немоћан је био голман Дубљанић.
Тачку на тријумф црвено-белих ставио је Александар Катаи својим 101. поготком у дресу црвено-белих и то после прелепо изведеног слободног ударца у 82. минуту. Мајсторски је одмерио раздаљину и са неких 18 метара повисио на 4:1.
Данас одлични Јапанац Шимура постигао је и други гол за Спартак у надокнади, али је после интервенције из ВАР собе досуђена офсајд позиција па је остало 4:1 на крају за црвено-беле.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала