- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Сукоб је у ћорсокаку“: Пољски генерал открива циљ путовања Зеленског у Варшаву

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВолодимир Зеленски
Володимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски путује у Варшаву како би се припремио за преговоре са Русијом јер је украјинска криза запала у „стратешки ћорсокак“, изјавио је бивши командант пољских копнених снага, генерал Валдемар Скшипчак.
По његовом мишљењу, све указује на то да се приближава тренутак када ће сукоб у Украјини морати да се заврши „политичким путем“, те да је путовање Зеленског у Варшаву прва фаза припреме за будуће мировне преговоре.
„Важно је то што, са становишта Зеленског, то није тајна посета возом Варшави ноћу, него званична посета председника Украјине председнику Пољске. Мислим да је ово прво у низу путовања Зеленског који ће градити коалицију за подршку у случају било каквих преговора са његовим учешћем о будућности Украјине. Зеленски треба да почне да ствара атмосферу политичке подршке око себе. Пружа му се војна помоћ, али мислим да му је потребна управо политичка подршка“, рекао је пољски генерал за лист „Жечпосполита“.
Како је додао, чињеница да Запад постаје све уморнији од сукоба у Украјини такође ће допринети решавању ситуације. Генерал је позвао да се формира „коалиција, фонд подршке Украјини како би Кијев имао снажан глас у предстојећим преговорима“.
Раније је саопштено да украјински председник Владимир Зеленски планира да посети Пољску 5. априла.
Самоходне хаубице Хијацинт у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СВЕТ
Пољски генерал: Украјинци немају ни снаге ни средстава за контраофанзиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала