https://sputnikportal.rs/20230405/tri-srpska-specijaliteta-medju-najboljima-na-svetu-1153661517.html
Три српска специјалитета међу најбољима на свету
Три српска специјалитета међу најбољима на свету
Sputnik Србија
Интернет страница „Тејст атлас” објавила је 100 најбољих производа од меса на свету, а међу њима су три српска – петровачки кулен, сремски кулен и пиротска... 05.04.2023, Sputnik Србија
2023-04-05T21:31+0200
2023-04-05T21:31+0200
2023-04-05T21:31+0200
живот
живот
друштво
србија
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e7/01/1c/1150048346_1:0:1919:1079_1920x0_80_0_0_89a69cfe0b9da76c49678050316d879a.jpg
Шпански месни производи заузимају чак прва три места на овој листи, а високо се котира и италијанско месо. Како је наведено, кобасица из Бачког Петровца се прави без адитива и конзерванса, само љута домаћа паприка и со и месо. Пиротска пеглана кобасица је висококвалитетни сухомеснати производ, а уз ћилим и качкаваљ трећи производ из Пирота са географском ознаком порекла. По традиционалној рецептури, прави се од најбољих комада јунећег, козјег и овчијег меса, уз додатак зачина. Сремски кулен се пуни у природна свињска црева, а наведено је да је реч о производу који је направљен од ферментисаног свињског меса и паприке.
https://sputnikportal.rs/20221201/da-nazdravimo-srpska-sljivovica-na-listi-svetske-bastine-1147110527.html
србија
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e7/01/1c/1150048346_240:0:1679:1079_1920x0_80_0_0_005e84b0c6976beac7e468109b75a0bc.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
живот, друштво, србија
Три српска специјалитета међу најбољима на свету
Интернет страница „Тејст атлас” објавила је 100 најбољих производа од меса на свету, а међу њима су три српска – петровачки кулен, сремски кулен и пиротска пеглана кобасица.
Шпански месни производи заузимају чак прва
три места на овој листи, а високо се котира и италијанско месо. Како је
наведено, кобасица из Бачког Петровца се прави без адитива и конзерванса, само љута домаћа паприка и со и месо.
Пиротска пеглана кобасица је висококвалитетни сухомеснати производ, а уз ћилим и качкаваљ трећи производ из Пирота са географском ознаком порекла.
По традиционалној рецептури, прави се од најбољих комада јунећег, козјег и овчијег меса, уз додатак зачина. Сремски кулен се пуни у природна свињска црева, а наведено је да је реч о производу који је направљен од ферментисаног свињског меса и паприке.