- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден добио конкурента за председничку номинацију: Члан је клана Кенедијевих, познат као антиваксер

© AP Photo / Rich PedroncelliРоберт Ф. Кенеди Млађи
Роберт Ф. Кенеди Млађи - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Роберт Ф. Кенеди Млађи поднео је документацију Федералној изборној комисији САД како би званично почео председничку кампању за изборе 2024.
Роберт Кенеди Млађи намерава да буде изазивач Џоа Бајдена у трци за председничку кандидатуру демократа, па ће тако постати други могући кандидат те партије, после Маријане Вилијамсон, која је до сада једина прогласила кандидатуру, преносе амерички медији.
Амерички председник Џозеф Бајден још није објавио да ли ће се кандидовати на председничким изборима.
Потенцијални председнички кандидат из породице Кенеди има 69 година, адвокат је и познати активиста против корона-вакцина. Он је син Роберта Ф. Кенедија, бившег државног тужиоца, сенатора и потенцијалног председничког кандидата на изборима 1968. године, кога је убио Сирхан Сирхан пре завршетка избора кандидата демократа.
Стриц Роберта Ф. Кенедија Млађег је Џон Фицџералд Кенеди, 35. председник Сједињених Америчких Држава, који је убијен 22. новембра 1963. године у Даласу, током свог председничког мандата.
Роберт Ф. Кенеди Млађи радио је као државни тужилац и адвокат. Познат је као адвокат који се бори и залаже за очување природе, нарочито река, као и угрожених и сиромашних људи и мањина, нарочито америчких староседелаца.
Велики је критичар корпорација, против којих се борио и као адвокат, заступајући сиромашне и угрожене, али и водећи парнице за заштиту животне средине.
Његов рад је и предмет контроверзе, будући да је познат као противник вакцина, за које тврди да неке њихове компоненте могу да изазивају аутизам и друге поремећаје, а посебно се борио против ковид вакцина и њихове обавезне примене у САД.
Такође, оштро је критиковао амерички интервенционизам, посебно у Сирији.
Кенеди је у марту обелоданио да размишља о председничкој кандидатури.
„Уколико будем могао да сакупим новац и мобилишем довољно људи за победу, ући ћу у трку. Уколико се кандидујем, главни приоритет биће ми да завршим корупционачко уједињење државе и корпоративне моћи које је руинирало нашу економију, разбило средњу класу, загадило нашу природу и воде, отровало нашу децу и опљачкало наше вредности и слободе. Заједно можемо да обновимо америчку демократију“, написао је тада Роберт Кенеди Млађи у твиту.
Доналд Трамп током састанка Републиканске партије у Њу Хемпширу - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
СВЕТ
„Агенда 47“: Трампов план за борбу против глобалиста, ратних хушкача и дубоке државе у Вашингтону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала