- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведчук: Украјинска „демократија“ се увукла у Америку и уништава је

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЛидер украјинске партије Опозициона платформа - За живот, Виктор Медведчук
Лидер украјинске партије Опозициона платформа - За живот, Виктор Медведчук - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Прогон бившег председника Доналда Трампа одвија се по украјинском сценарију, написао је украјински опозициони политичар Виктор Медведчук на Телеграм каналу Друга Украјина.

"Просудите сами: власти САД изјављују да су спремне да вечно финансирају рат на истоку Европе. Наравно, амерички народ се пита зашто је овај рат потребан земљи, зашто му нема краја и на шта се троши новац пореских обвезника. Амерички гласач није заинтересован да финансира рат на другој страни света, јер види озбиљне проблеме у својој земљи", објашњава украјински опозиционар.

Он је истакао да се правосудни систем земље политички силује, а миротворац се проглашава злочинцем без озбиљне доказне базе, искључиво на основу политичких хирова.
"Све је то већ урађено у Украјини. Прво, оптужујемо политичаре који се залажу за мир за непостојеће злочине. Али, како показује украјинско искуство, ту је немогуће стати. Даље, треба затворити „погрешне” медије и странке са мирном агендом, прогонити цркве које проповедају мир, забранити „погрешне” политичке покрете, бацити иза решетака активне грађане који се залажу за мир. И цело то дивљање назвати победом демократије. То су амерички ученици урадили са Украјином. Само ако је реч о Сједињеним Државама, онда све ово не може а да не изазове рат великих размера, на шта, заправо, Трамп упозорава у сваком говору", рекао је опозиционар.
Све ово, по његовим речима, говори о једном – украјинска хваљена „демократија“, коју су САД наметнуле Украјини, допузала је у Америку, и уништиће државне институције ове земље, као што је раније уништена и украјинска државност.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2023
СВЕТ
Покушај оцрњивања и добро прорачуната игра: Шта стоји иза оптужби против Доналда Трампа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала