- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Министарство: Нема разлога за протесте пољопривредника, добили више него пре

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПољопривредници блокирали оба излаза из Панчева
Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Министарка пољопривреде Јелена Танасковић поручила је данас да нема разлога за протесте пољопривредника, с обзиром да нема гране пољопривреде која ове године није добила више новца од државе.
"Новца није никад довољно. Мислим да су протести нешто што последње треба да се дешава у овој години. Не постоји грана пољопривреде у 2023. години која нема више новца него што је имала у претходном периоду", рекла је Танасковићева одговарајући на питање новинара у Привредној комори Србије да прокоментарише протесте ратарска удружења Јужнобанатског и Браничевског округа претходних дана.
Истакла је да је министарство у прва три месеца текуће године исплатило све заостале субвенције из претходне године, укупно 15 милијарди динара и додала да се то никада раније није десило.
"То је отишло пољопривредницима и нико не може да ми каже да нема средстава", рекла је министарка.
"Када причамо о пољопривредним кредитима у којима држава субвенционише комплетну камату, ми смо правилник објавили 17. марта, што значи да су пољопривредници у могућности и да узимају кредите", рекла је Танасковићева.

Од сутра ратари могу да се пријаве за субвенције по хектару

Он је најавила је да ће од сутра ратари моћи да се пријављују за давања по хектару, која износе 9.000 динара.
Министарка је, одговарајући на питања новинара у Привредној комори Србије, рекла да ће влада на данашњој седници усвојити уредбу о расподели средстава по хектару, која ће исносити 6.000 динара, плус 3.000 динара регреса за гориво.
Навела је да ће јавни позив бити отворен до 31. маја и да ће пољопривредни произвођачи како се буду пријављивали на еАграр, ако имају комплетну документацију, одмах добијати новац.
"Већ сутра ћемо имати јавни позив на који ће пољопрривредници моћи да се јављају и биће отворен до 31. маја, како би сви имали довољно времена да без панике и журбе остваре своје право", рекла је Танасковићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала