- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Познато када Новак добија ривале у историјском походу на Кнежевину

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Организатори Мастерса у Монте Карлу, где ће учествовати и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, саопштили су да ће жреб бити одржан у петак од 17 часова.
Новак Ђоковић пропустио је Мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију због забране Сједињених Америчких Држава да уђе у земљу као невакцинисани странац од вируса корона.
Како у Монте Карлу, где Србин, иначе живи с породицом, нема препрека, тако је јасно да ће се Ђоковић надметати за трећи трофеј у Кнежевини. Ноле је подизао пехар у два наврата, 2013. и 2015. године, а титулу брани Грк Стефанос Циципас који је прошле године у финалу био успешнији од Шпанца Алехандра Давидовича Фокине 6:3, 7.6.
Новак Ђоковић би, у случају да покори Кнежевину, био надомак новог писања историје белог спорта, с обзиром на то да би му недостајао само још пехар у Синсинатију, да се домогне троструког "Златног слема". За разлику од српског и светског броја један, ни један тенисер нема комплетиране све Мастерсе, односно "Златни мастерс", док би Ђоковић освајањем Монте Карла и Синсинатија комплетирао својеврсни хет-трик.
Јасно је да Ђоковићу пут до трофеја неће бити лак, упркос бројним отказима. Због повреде су се повукли Шпанци Рафаел Надал и други тенисер света Карлос Алкарас, нема ни Канађанина Феликса Оже-Алијасима, као и Дениса Шаповалова.
С друге стране, главни ривали Србину биће Рус Данил Медведев, бранилац трофеја Грк Стефанос Циципас, као Андреј Рубљов, Каспер Руд. Ту су и Холгер Руне, Јаник Синер, Тејлор Фриц.
Од српских тенисера осим Новака Ђоковића, учешће ће узети Миомир Кецмановић који блиста у португалском Ешторилу и Ласло Ђере.
Мастерс у Монте Карлу почиње деветот, а завршава се 16. априла. Наградни фонд износи 5,8 милиона евра.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Моћни Миомир славио два пута у истом дану – прво у четвртфинале, а онда са Николом у полуфинале
Јелена Докић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СПОРТ
Јелена показала ране: „Преживела сам, имала сам 17 година“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала