- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучић: Млади из Русије задовољни пријемом у Србији, фантастично су стручни

© Sputnik / Лола ЂорђевићШетачи у Кнез Михаиловој
Шетачи у Кнез Михаиловој  - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да је због рата у Украјини у Србију дошло много младих и најобразованијих Руса, наводећи да је у марту забележен рекорд — поднето је 10.000 захтева за боравишним и 5.000 захтева за радним дозволама.
Вучић је за РТС рекао да су ти млади људи у Србију и у Београд донели нове технологије, да су то најобразованији Руси и да ће захваљујући њима ускоро роботи разносити ствари по граду, а и Србија добити шансу да прва у Европи добије терен за тестирање аутономних возила.
„Нови податак у великој несрећи два народа, руског и украјинског, имамо нешто у чему можемо да помогнемо и њима и себи. Дошли су млади људи, углавном из Русије. Рекорд смо остварили у марту, имамо захтев за готово 10.000 боравишних дозвола за те младе људе“, казао је Вучић и додао:
„Ти људи су задовољни пријемом који имају. Први пут имамо и 5.000 захтева за радим дозволама, а то су 80 одсто људи из Русије“.
Како је истакао, дошли су фантастично стручни људи.
„Имаћемо руски Јандекс, а за месец-два ћемо имати роботе који ће разностити ствари по Беграду на води и шире. Разносиће разна чуда, имаћемо међу првима у Европи, бићемо први који ће имати терен на којем ћемо пробати аутономна возила, то има Америка и Кина и ми можемо бити први“, рекао је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
СРБИЈА
Вучић: Косово је део Србије, бар док сам ја ту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала