- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Дуго нисам играо овако“ – Мишин преображај, за јубиларну шансу за финале

© AP Photo / Lynne SladkyМиомир Кецмановић, Делреј Бич
Миомир Кецмановић, Делреј Бич - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, пласирао се после фантастичног меча у полуфинале турнира у Ешторилу победом над Бернабеом Запатом Мираљесом резултатом 7:5, 6:2. Српски тенисер победио је у трећем мечу на турниру без изгубљеног сета.
Враћа се у форму са почетка прошле године Миомир Кецмановић, а оно што посебно радује је то што му шљака очигледно прија иако важи за играча који више ужива на бетону.
„Тврди терени су обично моја омиљена подлога, али претпостављам да сада боље играм на шљаци", рекао је Кецмановић.
Кецмановић је током јуниорске каријере боравио у Америци где је претежно тренирао на бетону, а прошле године бележио је одличне резултате на тој подлози поготово у Индијан Велсу и Мајамију где је стизао до четвртфинала.
Током сезоне на шљаци највећа достигнућа била су му полуфинале Минхена и четвртфинале Рија, али не треба заборавити да је српски тенисер свој једини трофеј освојио у Кицбилу управо на шљаци.
Иако је по ренкингу Миомир сличан Запати Мираљесу, Шпанац је наспрам српског тенисера у Португалији деловао као далеко слабији рангирани играч, јер је Миомир током целог меча преузимао иницијативу и освајао важне поене.
Српски тенисер није се суочио са брејк лоптом током целог меча, док је он пропустио само једну од четири шансе да Шпанцу одузме сервис.
Кључ је како је популарни Миша рекао лежао у томе што се трудио да буде опуштенији.

„Трудим се да будем опуштенији, да не причам много. Покушавао сам да будем стрпљив. Стварно сам 'запаљен', истина је! Била је то сјајна недеља и дуго нисам играо овако. Мислим да сам играо заиста добро данас, чак и боље него јуче. Надам се да ћу моћи да задржим овај ниво још два меча. Заиста сам напорно радио, и заиста сам срећан што видим напредак. Ово је најбоље што сам играо од прошле године“, рекао је Кецмановић.

У полуфиналу Миомира чека Марко Чекинато, италијански тенисер, који је савладао Алехандра Давидовича Фокину.
„Неће бити лако. Све што је освојио било је на шљаци, тако да ће то бити веома тежак меч, али ако будем играо као што сам играо данас, имам своје шансе”, истакао је српски тенисер.
Миша је обезбедио пласман у јубиларно десето полуфинале у каријери, а иако у Индијан Велсу и Мајамију није пружио очекиване партије јасно је да се сада све враћа на место у игри српског тенисера.
Током првог сета против Шпанца играо је одлично и био на ивици да сломи отпор противника, али се стрпљење о ком је говорио исплатило јер је шансу за брејк добио у 11. гему и одмах је искористио.
Лако је потврдио брејк и освојио први сет, а онда је са знатно више самопоуздања ушао у други сет где је демонстрирао силу.
Већ у трећем гему Кецмановић је стигао до три везане брејк лопте и искористио прву, да би у седмом гему још једном сломио отпор противника и ставио тиме тачку на меч.
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Рускиње као фурија у Америци – три карте за полуфинале
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Ђоковић и Медведев се могу срести и пре финала у Монте Карлу
Холгер Руне и Новак Ђоковић – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Свемогући Новак помирио Данца и Швајцарца: Нису се волели – али их је спојило поштовање према Србину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала