- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ердоган поручио председнику Израела: Нећемо немо посматрати провокације у Ал Акси

© AP Photo / Burhan OzbiliciПредседник Турске Реџеп Тајип Ердоган
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поручио је данас израелском председнику Исаку Херцогу да његова земља „неће немо посматрати провокације и претње по статус и духовност џамије Ал Акса“ у Јерусалиму.
Ердоган је телефоном разговарао с Херцогом о последњим упадима израелских снага у комплекс џамије Ал Акса, као и о нападима на вернике у светим местима, саопштила је Дирекција за комуникације при Канцеларији турског председника, пренела је Анадолија.
Рекавши да последњи инциденти рањавају савест не само муслимана, већ и читавог човечанства, Ердоган је нагласио да Турска ни на који начин не може да ћути пред провокацијама и претњама статусу кво и духовности џамије Ал Акса. Такође је напоменуо да се не сме дозволити ескалација тензија које се шире на Појас Газе и Либан.
Истичући неопходност спречавања да ови инциденти, који се понављају сваког месеца рамазана, постану судбина региона, Ердоган је такође изразио спремност његове земље да помогне да се дође до сржи проблема и да се предузму кораци ка успостављању праведног и трајног мира.
Контролни пункт израелске војске на који је пуцано на Западној обали - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
СВЕТ
Израел мобилише војску и полицију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала