- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Гамзиградска бања оглашена за продају - пети пут

© Flickr / Shehan PerumaДокументи
Документи - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Друштвено предузеће „Ромулиана“ у Гамзиградској бањи продаје се крајем априла, после четири неуспешна покушаја приватизације. Почетна цена је многоструко нижа од почетне. Потенцијални купац би могао за 350 хиљада евра да купи велику имовину у бањи или да за тај новац пазари стан од 100 квадрата у Београду.
Седам година ДП „ Ромулиана“ чека новог власника. Неуспеле продаје снизиле су цену овог предузећа на свега 350 хиљада евра. За тај новац будући купац моћи ће да добије чак 12 објеката са пет хиљада квадрата али и паркове и шеталишта.
У регионалној агенцији за развој источне Србије сматрају да је продаја предузећа изузетна пословна прилика.
„Свако ко мисли да се бави туризмом нема боље и повољније опције него што је то „Ромулиана“, јер је ово јединствена прилика да неко може да постане, де факто, власник једне бање и да цео тај простор креира по својој жељи“, наводи за јавни сервис Владан Јеремић, директор РАРИС.
Лековитост извора термоминералне воде одавно је потврђена, а завод за рехабилитацију има пацијенте целе године.
Лековитост Гамзиградске бање је већ сада препозната не само на територији Србије већ и у суседниј Бугарској, тако да би штета била да се делатност Гамзиградке бање уништи“, истиче др Раде Костић, директор РХ центра у Гамзиградској бањи.
Приватизација туристичког комплекса употпунила би смештајне капацитете, за којима већ постоји потражња, због лечења.
С друге стране, близина римске царске палате „Феликс Ромулиана“ на којој је почела изградња визиторског центра, који пројектује и три пута више посетилаца, са досадашњих 40.000 годишње, умногоме ће повећати број туриста који би се задржали у Гамзиградској Бањи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала