- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Силовити Срби – четири победе за још по корак до остварења циља!

© Sputnik / Лола ЂорђевићМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, пласирао се у финале турнира у Ешторилу убедљивом победом над Италијаном Марком Чекинатом са 6:3, 6:1, а то је учинио и у дублу са Николом Ћаћићем. Са друге стране, Филип Крајиновић, преокретом против Руса Романа Сафијулина, дошао на корак до места у главном жребу Монте Карла, а на том путу је и Душан Лајовић.
Кецмановић је оправдао улогу фаворита и као 40. тенисер на АТП листи савладао је 96. Чекината за свега 69 минута игре.
Први сет је Кецмановић, шести носилац на турнир у Ешторилу, добио са 6:3, док је у другом био још убедљивији и завршио је посао са 6:1.
Кецмановић је тиме тријумфално окончао своје јубиларно десето полуфинале и стигао до меча за титулу где ће га чекати први носилац Каспер Руд.
Миша ће играти још једно финале у Ешторилу, у тандему са Николом Ћаћићем савладао је Гонсала Ескобара и Фабијана Ребула са 6:2, 1:6, 10:3 за пласман у финале у дубл конкуренцији.
Њима ће на мегдан за титулу изаћи Сандер Жиј и Хоран Флиген који су савладали Нуна Боржеса и Франсиса Кабрала.
Са друге стране, у борби за главни жреб турнира у Монте Карлу велику борбу је водио Филип Крајиновић против Романа Сафијулина.
Рус је био веома незгодан ривал, добио је први сет са 7:6, али је Крајиновић потом пронашао ритам и са 6:3, 6:2 направио преокрет за место у финалу квалификација где га чека Мађар Мартон Фучович.
У трци за главни жреб је и Душан Лајовић који је са 6:2, 6:4 савладао Жоаа Соузу, а у финалу квалификација чега га Иго Имбер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала