- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Патолошко лицемерје Запада - без речи осуде за убиство Татарског, од осумњичене праве жртву

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Патолошко лицемерје одавно је постало политичка традиција западног либерализма што се посебно види на примеру потпуно лажне бриге о правима новинара и медија, истакла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и као пример навела случај убијеног ратног репортера Владлена Татарског.

„Владлен је доказао да је фронт данас свуда; у зони борбених дејстава, у позадини и у градовима, срцима и умовима. Он је толико пута био на корак од смрти на бојном пољу, а погинуо је у центру мирног Санкт Петербурга од руке терористе која је, према постојећим подацима, радила по задатку украјинских специјалних служби“, написала је она на свом Телеграм каналу.

Захарова је констатовала да за шест дана од момента експлозије у кафићу у Петербургу нико од западних бораца за слободу медија и безбедност новинара није ни реч прозборио како би осудио ту суровост која превазилази сва људска мерила, нити је изразио било какво саосећање са жртвом.
„Али, зато морално деградирана осумњичена код њих изазива далеко веће саосећање. На Западу покушавају да направе слику жртве од ње. У почетку је тај терористички напад имао очигледне карактеристике злочина под туђом или лажном заставом – још једна инсценирана ствар, техника тако омиљена на Западу“, додала је она.
Како је истакла, патолошко лицемерје одавно је постало политичка традиција западног либерализма, његов безусловни рефлекс, што се посебно види на примеру потпуно лажне бриге о правима новинара и медија.
Подсетимо, пре недељу дана у кафићу у Санкт Петербургу експлодирала је експлозивна направа у којој је погинуо ратни репортер Владлен Татарски (право име Максим Фомин). Хоспитализована је 31 особа. Осморо људи је у тешком стању, још девет настрадалих је на амбулантном лечењу.
Национални антитерористички комитет саопштио је да су терористички напад на ратног репортера Максима Фомина планирале украјинске специјалне службе.
Цвеће испред кафића у којем је убијен Владлен Татарски - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2023
РУСИЈА
Владлен Татарски - више од ратног репортера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала