- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московски дерби за памћење – голеада, преокрет и пенал за рушење сна Јокановићевих „плавих“!

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 08.04.2023
Пратите нас
Окритије арена у Москви је била поприште спектакуларног дуела руске престонице између Спартака и Динама који је окончан нерешеним резултатом 3:3, иако су гости, предвођени српским тренером Славишом Јокановићем били на неколико минута од велике победе.
Јокановић се нашао под великим притиском због променљивих резултата и нашао се на корак од спектакуларног тријумфа на гостујућем терену.
Али, није изгледало да ће бити тако.
Динамо је поклекао већу седмом минуту када је Александар Собољев донео предност Спартаку, а изједначење је стигло у 35. када је Арсен Захаријан изједначио.
Свега пет минута касније Кеита Балде је домаћима донео нову предност, а у трећем минуту надокнаде Собољев је аутоголом режирао изједначење.
Да спектакл буде још већи, Јокановић је у игру од 46. минута убацио младог српског фудбалера Милана Мајсторовића који је добио жути картон 19 минута касније, а већ у следећем Динамо је повео.
Преокрет је режирао Денис Макаров и деловало је да ће Динамо ићи до победе, али је у 88. минуту Собољев релизовао пенал, за свој трећи гол на утакмици, други за своју екипу чиме је и поставио коначних 3:3.
Управо је тај гол срушио сан Динаму да се попне на четврто место табеле и прескочи ЦСКА и Ахмат и због ремија остаје на шестој позицији табеле са 36 поена, док је Спартак трећепласирани са 42 бода, два мање од Ростова који има и меч мање.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала