- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови скандал потреса НБА лигу – покренута истрага против Дончићевог тима

© AP Photo / Tony GutierrezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
НБА лига је покренула истрагу против Далас Маверикса после одлуке стручног штаба овог тима да велики број стандардних кошаркаша прескочи меч са Чикагом.
За Далас на том мечу нису наступили Кајри Ирвинг (повреда), Џош Грин (одмор), Тим Хардевеј (повреда), Макси Клебер (повреда) и Кристијан Вуд (одмор), док је Лука Дончић играо само прву четвртину.
Маверикси су поражени са 115:112, што је значило елиминацију из борбе за плеј-оф. У последњој четвртини су прокоцкали чак 11 поена предности, а овај исход гарантује им топ 10 пика на драфту наредног лета где ће јурити француску сензацију Виктора Вембењаму.
„НБА лига је отворила истрагу у вези са чињеницама и околностима приликом доношења одлука о саставу тима Даласа за меч са Чикагом“, потврдио је портпарол лиге Мајк Бас.
Потенцијалне казне и суспензије за сада нису познате, али се зна да је комесар Адам Силвер пре почетка сезоне јасно ставио до знања клубовима да лига неће толерисати никакво танковање (намерно губљење мечева зарад боље позиције на драфту).
Тренер Даласа Џејсон Kид је открио да му је речено да клуб одустаје од борбе за доигравање због чега је из тима изоставио комплетну петорку, осим Дончића, који је одиграо само 12 и по минута.
„Сви смо желели прилику да пронађемо начин за улазак у плеј-ин и намеравали смо да играмо док нам неко не каже другачије. А данас је дан када нам је речено да учинимо нешто другачије. Зато ће Лука играти у првој четвртини, а онда је готов за ову сезону“, најавио је тренер Kид план још уочи утакмице.
Ипак, сада ће из Даласа морати да објасне вођству лиге због чега су донели одлуку која се коси са свим постулатима спорта и такмичења.
Иначе, власник Даласа Мајк Кјубан је већ једном кажњен за сличан испад са 600.000 долара 2018. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала