- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ласло поражен после три сата епске борбе – Србин сервирао за победу па изгубио у драми

© AP Photo / Darko VojinovicЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
На корак до великог изненађења био је Ласло Ђере, српски тенисер који је после велике борбе изгубио од Хуберта Хуркача, 12. тенисера света, у првом колу Мастерса у Монте Карлу, резултатом 6:7, 7:6, 7:6.
Није Ласло Ђере имао превише среће на жребу у Кнежевини, али схватио је то српски тенисер као изазов и спремно дочекао Хуберта Хуркача који је на овај Мастерс стигао као десети носилац.
Одлично је од старта Ласло наметнуо свој ритам и већ у другом гему искористио је прву брејк лопту. Успео је да одржи темпо Ђере све до седмог гема, али онда је Пољак искористио благи пад, појачао ритам и успео да му одузме сервис.
Могао је Хуркач потпуно до преокрета у првом сету, имао је у једанаестом гему две брејк лопте, али Ласло је обе спасао и на крају је пресудио неизвесни тај-брејк у ком је бољи био српски тенисер.
Сценарио из првог сета пресликао се на други, али овога пута у корист пољског теенисера који је у другом гему направио брејк. Имао је Хуркач предност од 3:1, али Ђере успева да врати брејк, а потом му одузме и наредни сервис гем.
Деловало је да Ласло има меч у својим рукама, поготово после осмог гема у коме је спасао три брејк лопте. Међутим током сервис гема за победу српски тенисер посустаје и ту прилику одлично користи Хуркач како би се вратио у игру.
У другом тај-брејку ритам је диктирао Хукач и константно је водио што му је донело сет лопту коју је искористио и изједначио у сетовима.
После велике испуштене прилике, Ласло се није предао. У другом гему трећег сета одигран је маратонски гем, а српски тенисер је искористио осму брејк лопту! Међутим, после толико мучења није успео да потврди брејк и поново је постало неизвесно.
Притисак је боље поднео Хуркач који је стигао до брејка, али је Ласло спасао чак четири меч лопте и вратио брејк! И трећи сет морао је у тај-брејк, а пету меч лопту успео је да искористи пољски тенисер.
Успешни су били и Андреј Рубљов и Карен Хачанов, руски тенисери који су у дублу на Мастерсу у Монте Карлу обезбедили осмину финала победом над Џејми Маријем и Мишелом Венусом резултатом 7:5, 6:4.
Сјајан меч одиграо је руски двојац, иако су Мари и Венус први кренули да прете брејк лоптама, Руси су били ти који су први одузели сервис. Узвратили су тенисери из Велике Британије и са Новог Зеланда, међутим упорни Руси направили су нови брејк за освајање првог сета.
У другом су били далеко сигурнији и успели да су одрже предност брејка све до краја што им је омогућило осмину финала.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала