- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Вања Булић: Западни лидери су као кримоси у „Црним бисерима“ /видео/

© SputnikМаша Радовић и Вања Булић
Маша Радовић и Вања Булић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Ако тражимо бисере међу светским лидерима у духу моје емисије „Бисери“ онда би требало да буде неки кримос – то су западни политичари. Ако гледамо да буде снагатор и мангуп – онда су то источни политичари у овом тренутку. То би онда био Путин, он то показује и у приватном животу, каже Вања Булић.
Гостујући у емисији „Маша и ...“ новинар, књижевник и ТВ водитељ Вања Булић истиче да смо сведоци рата Запада и Истока.
„Овде на Балкану постоји једна изрека 'нема борбе, нема рата док не крене брат на брата'. Праву истину знају Руси и Украјинци зашто је то тако, зашто је дошло до рата. Све остало је мешетарење и игра да се извуче корист из тог сукоба. А ја знам да из тог сукоба губе и Руси и Украјинци који су иста крв. Ту ће се само 'радовати' Запад јер ће тај словенски корпус изгубити не знам колико хиљада жртава“.
Булић се ипак, како каже, узда у словенску душу.
„Гитариста сам, па знам шта је дур, шта је мол. Православна музика је у молу – то је нежност. Имамо ту душу која ће ваљда победити ово друго што долази са Запада“.
Са водитељем и аутором култне емисије „Црни бисери“ разговарали смо о пореклу његовог руског имена, медијском рату који прети да постане убојитије оружје од ракета и тенкова, председничким изборима у Црној Гори, али и најупечатљивијим интервјуима и гостима из његове вишедеценијске новинарске каријере.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала