- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Миомир Кецмовић - Sputnik Србија

Кецмановић после лавовске борбе поражен у финалу

Пратите нас
После велике борбе Миомир Кецмановић, српски тенисер, поражен је у финалу турнира у Ешторилу од Каспера Руда, петог тенисера света, резултатом 6:2, 7:6.
Почетак меча обећавао је фантастичан тенис и мајсторксе дуге размене, а Миомир Кецмановић одлично је радио тај посао и читао противника.
Међутим, само у прва два гема успевао је српски тенисер да одржи тај ритам, док је нападао бекхенд противника. Када је Руд поправио тај ударац успео је и да потпуно преузме иницијативу и направи брејк.
Кецмановић је почео да ниже грешке, а Руд је био све сигурнији па је тако превише лако и други пут одузео сервис српском тенисеру. Други гем у сету Кецмановоћ је успео да освоји са нулом, али то је било све што је Норвежанин допустио.
Играо је у одличном ритму, покривао сваки удао и део терена и једноставно је Миомиру било претешко да преузме иницијативу.
Морао је Миомир хитно нешто да промени у другом сету и заиста је од старта то покушавао. Успео је да освоји гем, а онда у другом гему одмах запрети Руду и стигне до својих првих брејк лопти на мечу.
После неколико фантастичних поена, у којим се Кецмановићу није могло много замерити Каспер се извукао и стигао до изједначења. Тај гем био је само назнака лавовске борбе која је уследила у другом сету.
У петом гему после прелепих, дугих размена у којима се Миомир изванредно бранио успео је да спасе чак три брејк лопте и на крају освоји гем, да би у наредном поново и сам запретио брејк лоптом, али још једном неуспешно.
Уследили су нови проблеми и Кецмановић је поново успео да се извуче. Бекхенд паралела није никако улазила у терен, али зато га је форхенд одлично слушао и донео му нови гем после спасених брејк лопти.
Међутим, форхенд је на другој страни још боље слушао петог тенисера света који је био неуморан и на све начине покушавао да сломи отпор Србина. Кецмановић је изборио тај-брејк, али после петог поена концентрација је пала и Каспер је мирно привео меч крају.
Иако је поражен, нема Миомир за чим да жали јер је ако изузмемо први сет одиграо одличан меч у ком је показао колико уме да буде борбен.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Поражени, али и победници – после неуспеха стигле одличне вести за српски тандем
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
18:30 09.04.2023
2:6, 6:7 – Победа Руда!
1:0 – Први поен припада Миомиру после Касперове грешке
1:1 – Недвољно добар лоб Кецмановића оставио је простора Руду за добар смеч
1:2 – Добар сервис норвешког тенисера
2:2 – Одлична сервис и српског тенисера
2:3 – Мини-брејк за Руда после фантастичне форхенд паралеле
3:3 – Изузетни форхенди Миомира за узвраћање ударца
3:4 – Напада Норвежанин!
3:5 – Греши Миомир...
3: 6 – Три меч лопте за Руда
3:7 - Победа Руда
18:24 09.04.2023
2:6, 6:6 – Играће се тај-брејк!
Поново Каспер добро отвара гем и са дубоком паралелом осваја и други поен. Уследио је и ас, а потом и Кецмановићева грешка одводи други сет у тај-брејк.
18:20 09.04.2023
2:6, 6:5 – Одличан Миомир!
Мајсторске форхенде шаље Миомир и одлилно сервира. Стигао је до 40:0 и са нулом обезбедио тај-брејк.
18:18 09.04.2023
2:6, 5:5 – Поново Руд успева да изједначи
Одлично Норвежанин улази у гем, али фантастичну бекхенд паралелу коначно погађа Србин. Смечом Руд стиже до новог поена, а онда нови мека бекхенд као поклон норвешком асу за две гем лопте.
Нема предаје! Сјајан, дубоки форхенд шаље Миша и уписује винер! Ипак, није успео Миомир да се избори после новог напада на мрежи.
18:13 09.04.2023
2:6, 5:4 – Кецмановић на корак до сета
Имао је Руд у рукама добијен поен, али је направио велики кикс смечом. Још један важан и миран гем осваја српски тенисер.
18:09 09.04.2023
2:6, 4:4 – Ново изједначење
Невероватно је шта Руд успева да погоди у пуном трку! Тешко да би у овим тренуцима било који тенисер успео да му парира. На другој страни Миомир се и даље не предаје.
Шаље кратак бекхенд у тело противника, али поново Каспер користи своје моћно форхенд оружје. Овога пута на мрежи је успешнији био Норвежанин и стигао је лакше него у претходном гему до изједначења.
18:03 09.04.2023
2:6, 4:3 – Важан и фанстатичан гем за Миомира
Поклонио је први поен Руду Миомир у овом гему, а потом губи и други поен после своје грешке. Пао је Миша после неискоришћене брејк лопте и то сада прави проблеме.
На срећу, Норвежанин није издржао наредни напад српског тенисера, али бекхенд паралела не иде и Руд је добио две брејк шансе.
Када већ не иде паралела ред је да Миомиру иде бар дијагонала са којом спасава прву брејк лопту. Улази и смеч у терен, а Кецмановић остаје у важном гему!
Фанстатична размена припала је Миши који је изборио и искористио брејк лопту!
17:59 09.04.2023
2:6, 3:3 – Кецмановић пропустио нови брејк лопту
Упорно је Руд нападао Миомира, али је Србин вратио неколико невероватних удараца и на крају зарадио изузетан поен!
Успео је Кецмановић да преотме иницијативу и онда одигра одличан поен и упише винер на мрежи. Потом је Миша одиграо страшан бекхенд ритерн и дошао до 40:40.
Остаје Касперова лоптица у мрежи, а српски тенисер стиже до треће брејк шансе у овом сету! Нажалост, Миша прејако удараца у отворену паралелу и греши. Пробудио се Руд и успео да избори и овај гем.
17:49 09.04.2023
2:6, 3:2 – Велика борба Србина
Снажна размена бекхендом припала је Руду, али далеко од тога да српски тенисе лоше игра. Једноставно Каспер је готово перфектан.
Кецмановићу фали храбрости да преузме инцијативу, међутим сада му ни самопоуздње није на завидном нивоу. Две брејк шансе изборио је Норвежанин. Прву је испустио после доброг Мишиног сервиса,а онда после одличне Мишине форхнед дијагонале спасена је и друга.
Руд маестралним форхендом стиже и до треће прилике, али Кецмановић спасава после велике бобре. Сачекао је коначно и грешку петог тенисера света, а онда и други за тешко изборен гем.
17:42 09.04.2023
2:6, 2:2 – Много лакши гем за Руда
Сјајно функкционише форхенд норвешког тенисера, а онда је невероватним бекхендом успео да дође до три брејк лопте. Лако Норвежанин стиже до изједначења.
17:37 09.04.2023
2:6, 2:1 – Води Кецмановић у другом сету
Неизвеснот и драма из претходног гема пренели су се и на гем Кецмановића, али је после 30:30 српски тенисер изборио предност. Остаје Руда лоптица у мрежи и Миша успева да упише нови гем.
17:33 09.04.2023
2:6, 1:1 – Миомир пропустио две брејк лопте
Греши Руд и Миомир отвара гем поеном на противником сервис, али потом надмудривање на межи овога пута припада норвешком тенисеру.
После неколико промашених сервиса, Каспер погађа први и стиже до једног лаког поена, међутим уследила је и прва дупла грешка.
После дуге размене Миомир је коначно стигао до прве брејк лопте на мечу! Међутим, Руд је успео да се исчупа из наредног поена и дође до изједначења. Али Каспер не користи гем лопту после нове дупле сервис грешке. Миша пропушта другу шансу за брејк, а онда грешком поклања противнику гем лопту.
Руд је скартио лоптицу и тако преломио.
17:25 09.04.2023
2:6, 1:0 – Кецмановић добар на старту другог сета
Одмах на старту дуга размена и одмах први поен за Руда који је агрсивније нападао, диктирао ритам уписао форхенд винер. У наредном поену поново је покушао на исти начин да држи инцијативу, али је погрешио.
Српски тенисер прави дуплу сервис грешку, али је потом храбро напао ривала и исплатило му се јер је Норвежанин послао лоптицу у аут. Потом је Миша добро одсервирао и уз мало муке уписао први гем.
17:18 09.04.2023
2:6 – Сет за Руда!
Не посустаје Каспер који је изузетно сигуран на сервису. Превише лако долази до три сет лопте и косристи прву.
17:14 09.04.2023
2:5 – Перфектан гем за Мишу
Миомир је слао лоптице по средини терена, али на срећу форхенд шаље у аут. Кецмановић коначно после сервис улази у терен и напада Норвежанина, а то му после дужег времена доноси винер.
Одмах је уследио још један и то други форхендом који до пре неколико минута није улазио у терен. Са нулом Миомир стиже до другог гема.
17:12 09.04.2023
1:5 – Нова потврда брејка
Одлично сервиса Руд, а Миша не успева да ритернира добро. Труди се српски тенисер, међутим Норвежанин игра на врхунском нивоу и заиста не оставља много простора противнику.
Најлакше до сада, са нулом Руд долази до гема.
17:08 09.04.2023
1:4 – Миомир претрпео још један брејк
Миомир наставља да греши, пореметио га је брејк и сада срља. Дочекао је после дужег времена „поклон“ грешку ривала, а онда коначно успева да боље сервиса после чега стиже до 30:30.
Отишао је и форхенд Руда далеко у аут, али иде и Мишин због чега не користи прву гем лопту.
После најлепшем поена у досадашњем току меча и после размене дроп-шотова Кецмановић стиже до нове прилике за гем. Међутим, форхенд не жели да уђе у терен... Напада Руд и после два винера прави други брејк.
17:02 09.04.2023
1:3 – Норвежанин потврдио брејк
Греши Миомир бекхедном, прејако је ударио лоптицу, а онда самоуверено Руд снажно сервира и стиже до две гем лопте.
После новог снажног сервиса, пети рекет света потврђује брејк.
16:56 09.04.2023
1:2 – Руд први стигао до брејка
Агресивније напада сада Руд сервис Кецмановића и стиже до 0:30. Кецмановић је имао поен у својим рукама, добио отворен терен, али шаље форхенд у аут и поклања три брејк лопте Норвежанину. Прву не користи Каспер, али другу после дуге размене користи.
16:53 09.04.2023
1:1 – Прети Кецмановић
Кецмановић исту тактику користи и на сервис Руда. Форсира бекхенд страну која је слабија у игри норвешког тенисера и осваја први поен на његов сервис.
У наредном поену Миша је храбро напао, али лоптица је била прејака и отишла је у аут. Греши српски тенисер и у наредном поену, али обојица играју одличним темпом и поени обилују снажним, изузетно лепим ударцима.
Није Миша тек тако одустао од гема, Руд га је изазвао на мрежу а он узвратио фантастичним дроп-шотом после чека Касперова лотпива остаје у мрежи. Норвежанин потом спречава већу опасност и сва два изванредна форхенда стиже до изједначења.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала