- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Надал није ту – прилика је за нас

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, рекао је да је већ навикао да не игра у Америци, а говорио је и о случају Рафаела Надала.
Ђоковић се припрема за почетак сезоне на шљаци и наступиће на турниру у Монте Карлу.
„Досад сам већ навикао да не играм у САД. Тако је како је, тренирао сам више на шљаци, што је наравно позитивно пред овај део сезоне. Нисам имао много успеха у Монте Карлу у последње три сезоне, надам се да ћу ове имати више успега и да ћу градити форму како се ближи Ролан Гарос“, почео је Ђоковић.
Ђоковић се дотакао и одсуства Рафаела Надала.
„То је губитак за турнир и генерално за тенис, јер је он убедљиво најбољи тенисер на шљаци у историји. Знамо колико је пута освајао Монако и све друге турнире. С друге стране, мислим да је то прилика за све нас друге – када он није ту, да покушамо да освојимо титулу“, рекао је Новак, двоструки шампион у Монте Карлу, 2013. и 2015. године.
У Кнежевини неће бити ни Карлоса Алкараса, али хоће, и то у Новаковој половини жреба, Јаника Синера и Холгера Рунеа.
„Алкарас је годину и по дана један од најбољих играча на свету на било којој подлози. Доказао је то тако што је освојио слем титулу на бетону, а вероватно је већина мислила да ће се то десити на шљаци. То илуструје колико је комплетан тенисер. Има изванредан менталитет, борбени дух, увек притиска, одузима време противнику и прилагођава се добро тактички сваком ривалу“, рекао је Новак.
Говорио је и о будућности светског тениса
„Освежавајуће је имати још једно ново ривалство о којем ће људи говорити – његово са Синером. Видели смо неке узбудљив, невероватне мечеве између њих двојице, укључујући онај у Мајамију. Њих двојица, заједно са Рунеом, биће лидери из нове генерације. Можда су они следећа Велика тројка“, закључио је Ђоковић.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Сампдорија најгора у Италији, Деки разочаран: „Нисам то овако замишљао...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала