- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пијане судије направиле хаос у Грчкој

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаФудбалски судија
Фудбалски судија - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Пољски фудбалски судија Павел Рачковски, нашао се у центру скандала у Грчкој где је ове недеље требало да суди првенствени меч између АЕK-а из Атине и Ариса из Солуна, у изузетно напетом шампионату.
Kако наводе грчки медији, Рачковски је у недељу ујутру са помоћницима у алкохолисаном стању правио проблеме на аеродрому у Атини где се сукобио са путницима грчке националности после конфронтације која је настала током лета.
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Сампдорија најгора у Италији, Деки разочаран: „Нисам то овако замишљао...“
Све је почело још у суботу увече, када су пољске судије кренуле на пут. Током лета из Варшаве ка Атини сукобили су се са грчким путницима који живе у Пољској, а који су се враћали у домовину.
Четворица судија, које је предводио Рачковски, су разговарали о лошим стварима у грчком фудбалу, док су конзумирали велике количине алкохола у авиону. Грци, који су били у летелици разумели су шта говоре и напали их вербално после упозорења.
Најжешћи је био обрачун између судија и оца и сина који је ескалирао тако што су судије предвођене Рачковским чекале на излазу са жељом да се потуку.
Пољске судије су нестале после сукоба, а Енглез Стив Бенет, председник Судијске комисије ФС Грчке, морао је хитно да именује домаће арбитре за меч АЕK - Арис.
Рачковски је већ дуже време ангажован да суди мечеве грчке лиге, а делио је недавно правду и на великом дербију Панатинаикос - Олимпијакос.
Пољак је на листи ФИФА судија од 2013. године и одлично је познат и српској фудбалској јавности. Прошле године је судио нашој репрезентацији против Норвешке (0:1) у Лиги нација.
Црвеној звезди је делио правду против московског ЦСKА у шеснаестини финала Лиге Европе, а Партизану против Атлетик Билбаа и Словацког.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала