- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Прогон се наставља: Још једна црква на западу Украјине на мети расколника /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићКрст у руци
Крст у руци - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Канонска Украјинска православна црква (УПЦ) саопштила је да се настављају покушаји насилног заузимање Саборне цркве Александра Невског у граду Камењец-Подољски у Хмељницкој области.
"Данас, 9. априла, покушавано је насилно заузимање Саборног храма Светог Александра Невског у Камењец-Подољском. Према речима очевидаца са лица места, полиција не одговара на позиве. Покушава да уручи судске позиве верницима Украјинске православне цркве који бране свој храм. Унутар храма се служи литургија, верници се моле и испред саборног храма“, наводи се на сајту УПЦ.
Украјински медији пишу да се у близини храма налази око хиљаду присталица расколничке структуре Православне цркве Украјине. Покушавају да заједно са ревизорском комисијом и новоформираним парохијским саветом уђу у саборни храм како би започели попис имовине. Више од 500 верника који подржавају канонску УПЦ опколило је храм и не пуштају их да уђу.
Крст манастирског комплекса Кијевско-печерске лавре испред заставе Украјине и споменика Мајка-домовина у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
РУСИЈА
Расколничка црква у Украјини заузела још једну цркву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала