- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шапић: Дневна карта у градском превозу неће бити 200, него 120 динара

Пратите нас
Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је данас да ће цена дневне карте у градском превозу појефтинити и да ће, уместо најављених 200 динара, бити 120 динара.
Шапић је рекао да ће у мају почети нови систем наплате карата и да ће, ако буде још неких корекција цене карата, јавност бити обавештена благовремено, додајући да цене могу само да иду на доле.
„Имали смо велико скидање цене карата, сада је само 1.000 динара карта за седам дана. Да би пропорционално скинули све цене до краја данас су ми јавили да за ову са 200 идемо на 120 динара“, рекао је Шапић на ТВ Прва.
Додао је да оно што може да каже до момента док ово не постане званично, јесте да цене могу да иду само на доле.
„Ми смо спремни на жртву да бисмо вратили поверење у јавни превоз“, рекао је Шапић.
Градоначелник је поновио да ће нови систем наплате у јавном градском превозу бити далеко једноставнији, јефтинији и ефикаснији.
„Радимо паралелно на више нивоа. Режемо трошкове у ГСП-у, док ћемо потпуни увид у стање ствари имати када преузмемо систем који сада контролише приватник. Садашњи систем се показао по свим аспектима нефункционалан, неисплатив и лош по град“, рекао је Шапић.
Подсетио је да је од увођења новог система опала наплата за три милијарде динара, односно 25 милиона евра на годишњем нивоу.
Према његовим речима, грађани ће у почетку куповати карте преко СМС-а, као и на неколико продајних објеката у престоници, док ће током лета та продаја заживети на београдским киосцима и путем апликације.
Навео је да ће грађани Београда старији од 65 година моћи да изваде доживотну карту за јавни градски превоз и подсетио да су до сада то морали да раде једном годишње, уз чекање у реду, додајући да ће им постојеће карте важити до краја године.
Шапић је истакао да ће и контрола карата бити једноставнија јер ће то од сада радити комунални милиционери - Бели, а који су и до сад морали да учествују у том процесу.
„Град Београд је расписао пријем за нових 200 и додатни захтев Влади Србије за пријем нових 1.000 Белих, док ћемо свим контролорима који сада раде понудити да уђу тај нови систем, уз адекватну обуку и испуњење одређених услова. Ти људи ће имати прилику да наставе да раде, али да раде и друге послове из надлежности Белих“, навео је он.
Анкета
Како вам се чине нове предложене мере о наплати карата у градском превозу Београда?
ЕКО аутобус - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
ДРУШТВО
Шапић представио нове цене превоза у Београду: Остаје карта од 90 минута, појефтињује месечна /фото/
Тролејбуси на стајалишту - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2023
ДРУШТВО
Нови систем наплате карата у Београду: Нема контролора, дневна карта 200 динара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала