- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Јесте пенал, није пенал“ – да ли је судијска одлука одлучила спектакл у Москви

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч "Динамо" - "Оренбург"
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Оренбург - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Велики московски дерби између Спартака и Динама одлучен је у финишу, пеналом који су добили и реализовали домаћи за коначних 3:3, што је тема дискусије, једнако као и позиција српског тренера Славише Јокановића у тиму Динама.
Пенал је досудио арбитар Сергеј Иванов у 87. минуту пошто је у казненом простору Динама пао везни играч Спартака Роман Зобнин.
Ситуација је била толико неодређена да је Иванов отишао да погледа снимак и није променио одлуку.
Негативно је на то реаговао члан управе Динама Дмитри Гафин.
„Нисам сигуран у тај пенал, вероватно ћемо ми, попут Спартака, морати да организујемо састанак са судијама како бисмо научили како добити пенал. Снимак никога није убедио, само судију на терену“, истакао је Гафин.
Сличног мишљења је и бивши судија Сергеј Лапочкин.
„Није пенал за мене. Играчи су били статични, са рукама поред тела, а играч Спартака је само савио своје ноге и пао преко. Не видим разлог за пенал. Слично се догодило и у првом полувремену када је опет Собољев пао“, навео је Лапочкин.
Како је истакао, ни судија није био сигуран.
„Зато је морао да гледа снимак. Контакт је био веома слаб, чини ми се да руком никакав контакт није направљен, нападач је пао... Осетио је руку ривала и желео је да падне“, додао је Лапочкин.
Једна победа на шест претходних утакмица – није резултат који је очекивао Јокановић и много се прича о томе да ли је његов посао у Москви сигуран.
„Разумем да је нормална прича да тренери добијају отказ. Ја не желим да трошим енергију на то, то је део фудбала. У мојим годинама ја сам фокусиран и спреман да помогнем тиму и да радим. Што се утакмице тиче, имали смо много грешака, у одбрани смо били мекани, али смо показали карактер“, навео је Јокановић.
Наредни мечеви ће бити кључни за судбину српског тренера у Москви.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала