- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о плановима Зеленског да посети Немачку: Кренуо код својих

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Немци ће наградити „не(о)нацисту Зеленског“ за братоубилачки масакр и укидање свега руског, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова коментаришући објаве немачких медија о могућности посете украјинског председника Владимира Зеленског Немачкој.
„Појавиће се нове фотографије века: Немци награђују не(о)нацисту Зеленског за братоубилачки масакр, укидање свега руског, рушење споменика победницима Трећег рајха, величање нацистичких колаборациониста, уништавање православља, спровођење хиљадугодишњег ‘дранга’– ослобађање ‘животног простора’ на Истоку“, написала је Захарова на свом Телеграму.
Према њеним речима, они пре 80 година нису успели да реализују план „Исток“ (Generalplan Ost), јер су их тада „спречили совјетски војници, који су погасили пећи у Аушвицу“.
„Сада су извршили корекције и постављају амбициозније задатке. Заједно граде нову Европу – не ‘Judenfrei’ (без Јевреја), већ ‘Russenfrei’ (без Руса). А овај концепт укључује све националности вишенационалне Русије. Пљуште крваве награде налогодаваца на главног извођача: пољски Орден белог орла, награда Карло Велики“, додала је Захарова.
Раније је немачки лист „Билд ам зонтаг“ саопштио да је могуће да Зеленски посети Немачку у мају. Како се наводи, Зеленски би могао да присуствује церемонији у немачком Ахену, на којој ће му бити додељена награда „Карло Велики“. Ова награда се сваке године додељује за допринос уједињењу Европе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала