- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Чавушоглу: Путин неће посетити Анкару, Украјина и Русија се спремају за велику офанзиву

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган на МАКС-у
Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган на МАКС-у - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Не планира се посета руског председника Владимира Путина Турској, нити турског лидера Реџепа Тајипа Ердогана Русији пре председничких избора 14. маја, изјавио је турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.
„У овом тренутку није планирана ни Ердоганова посета Руској Федерацији, нити Путинова посета Турској, али лидери воде интензивне телефонске разговоре“, рекао је Чавушоглу у интервјуу телевизији Ахабер на питање да ли су посете планиране пре председничких избора у Турској.
Он је објаснио да „види припреме за велику офанзиву у Украјини“.
„Примеђујемо да се обе земље, и Русија и Украјина, спремају за веома велике офанзиве. Обе стране концентришу људство и опрему“, казао је он.
Он је истакао да Анкара не жели даљу ескалацију сукоба, иако досадашња ситуација указује да ће бити нових војних операција.
"Рат има негативан утицај на суседне земље. Али упркос томе, ипак смо успели, на пример, да почнемо да спроводимо споразум о житу, радимо и друге ствари у правцу решавања кризе. Мислим да стране треба да схвате да нема победника у овом рату. Конкретно, европски званичници изражавају исто мишљење", рекао је Чавушоглу.
Турски председник Тајип Ердоган најавио је раније посету руског председника Владимира Путина тој земљи 27. априла. Он је истакао да се тог дана планира пуњење нуклеарног горива у нуклеарној електрани Акују у Мерсину.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да још није донета коначна одлука у вези са одласком председника Русије Владимира Путина у нуклеарну електрану Акују нити о учешћу председника путем видео линка, али ће Русија бити адекватно представљена и учествоваће на церемонији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала