- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев опет на омраженој подлози: „Ако волиш да будеш прљав као пас, играј на шљаци“

© AP Photo / Bernat ArmangueДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Сјајна сезона на бетону остала је иза Данила Медведева који ју је крунисао титулом у Мајамију. Сада је време за оно што Московљанин не воли - тенис на шљаци, а први изазов биће турнир у Монте Карлу.
Руски тенисер признаје да мора да промени стил игре како би био успешан на овој подлози.
Медведев је освојио четири титуле на последњих пет турнира, али сада следи део сезоне који не воли, почев од Монте Kарла.
„Дефинитивно морам мало да променим своју игру, ударци су ми превише равни за шљаку, лопте не пролазе довољно кроз терен и то противници често користе. С друге стране, не можеш драстично да промениш оно што радиш у преосталих девет месеци. Морам да пронађем добру равнотежу, да то и даље буде моја игра, само да променим неке ударце у правим тренуцима“, рекао је Медведев.
Рус је додао и да му се не свиђа што на шљаци не зна одмах где је погрешио.
„Kомпликован део јесте што то некад не функционише и то ме љути. На бетону, чак и када изгубим поен, знам шта није било како треба, где сам погрешио. На шљаци, некада имам осећај да сам урадио праву ствар, а да ме ипак противник уништава. И то ми се не свиђа“, поручио је Данил.
Рус је истакао да је тек три дана тренирао на шљаци и да још увек не може да оцени форму. Данил је слободан у првом колу Монте Карла, док га у другој рунди чека бољи из дуела Имбер - Сонего.
Иначе, на једном твитер профилу посвећеном Русу појавила се компилација свих фрустрација Данила Медведева када је играо на шљаци. Да му та подлога никако не одговара сведочи и ова тврдња:
„Ако волиш да будеш прљав као пас, играј на шљаци“, рекао је Данил једном приликом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала