- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Хаос у Жагубици због рудника злата: Потукли се демонстранти и обезбеђење председника општине

© Фото : Twitter/Savski nasip/PrintscreenТуча обезбеђења и еколошких активиста испред општине Жагубица током протеста против рудника злата
Туча обезбеђења и еколошких активиста испред општине Жагубица током протеста против рудника злата - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Еколошки активисти организовали су данас протест у центру Жагубице незадовољни најавом канадске компаније „Данди прешс металс“ да на Црном врху отвори рудник злата и том приликом је дошло до инцидента испред зграде општине.
На снимку који се појавио на друштвеним мрежама види се да су окупљени еколошки активисти и грађани скандирали против председника општине Жагубица Сафета Павловића, који им је испред улаза у зграду упутио поздраве и пољупце.
Један од окупљених покушао да је се приближи Павловићу, али га је одгурнуо припадник обезбеђења, након чега је дошло до гурања између активиста и обезбеђења, међу којима су биле и две особе чија су лица била покривена капуљачама, пренео је Танјуг.
У близини Жагубице, на локалитету Чока Ракита, пре неколко година откривено је ново налазиште злата, које истражује канадска компанија Данди.
Канадска рударска компанија из Торонта је раније објавила прелиминарну студију изводљивости отварања и експлоатације рудника злата на планини Црни врх, између Бора и Жагубице.
Златно грумење - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2022
ЕКОНОМИЈА
„Као да нас је Бог погледао“: Откривено ново налазиште злата у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала