- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миа као фурија, Лола „на мишиће“ – још један корак Српкиња ка елити

© Фото : Тениски савез СрбијеТенисерке Србије
Тенисерке Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Били Џин Кинг куп селекција Србије победила је у Анталији са 2:0 селекцију Бугарске у првом мечу групе Б квалификационог турнира за плеј-оф у којем ће се борити за квалификације за попуну Светске групе.
Најбољу женску тениску сениорску селекцију Србије на турниру у Анталији представљају Александра Крунић (127. на ВТА листи у синглу), Олга Даниловић (136.), Лола Радивојевић (266.), дебитанткиње у БЈК куп тиму Србије Миа Ристић (412.) и Катарина Козаров (493.) под вођством селектора Душана Вемића.
Првог дана такмичења Србија је одмерила снаге са Бугарском и већ након сингл сусрета стигла до победе од 2:0.
Први меч одиграла је Миа Ристић и победом дебитовала у националном дресу сениорске репрезентације Србије савладавши бугарску репрезентативку Дениславу Глушкову 6:2, 6:2.
У другом синглу 18-годишња Лола Радивојевић изборила је други бод за Србију у овом мечу победивши Изабелу Шиникову 3:6, 6:3, 6:2.
Наредни меч Србија игра већ у уторак 11. априла против репрезентације Норвешке.
Само три репрезентације, победници група и боља из плеј-офа другопласираних тимова на табели, обезбеђује пролаз из И групе Евро-афричке групе у новембарски плеј-оф за улазак у квалификације за пласман у Светску групу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала