- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чехиња шири мржњу и русофобију – шампионка одговара: „Не мешај се, играј тенис“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаРуска тенисерка Светлана Кузњецова
Руска тенисерка Светлана Кузњецова - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Руска тенисерка Светлана Кузњецова каже да је евидентно да су многи тенисери и тенисерке, као и људи широм света, против учешћа руских играча на турнирима, посебно Петра Квитова.
Чехиња Квитова недавно је рекла да се слаже са најбољом тенисерком света, Игом Швјонтек, која сматра да руски и белоруски тенисери и тенисерке не би смели да се такмиче док траје ситуација у Украјини.
Кузњецова каже да се ради о класичном облику ширења мржње и русофобије.

„Јасно је да су Чеси супротност у односу на руски народ. У току је пропаганда русофобије широм плaнете. Међутим, верујем да спортисти не треба да се мешају у ово. Њихово је да се баве спортом и играју тенис“, изјавила је Кузњецова.

Рускиња, иначе, победница УС Опена (2004) и Ролан Гароса (2009) још се није званично повукла из тениса, иако има 37 година.
„Разумем када и политичари играју тенис, али АТП и ВТА морају да држе спорт далеко од политике. Ако започнемо ову тему, хајде да причамо о свим ратовима који су започети у модерно доба и какав су утицај они имали на поједине државе и спорт“, каже Кузњецова.
Светлана на крају понавља да спортисти не смеју да буду жртве политике.
„Тенисери се не разумеју политику - ја је не разумем, ни моје колеге из репрезентације се не баве њоме. Зашто нас онда повезивати са политиком и бранити нам такмичење“, поентирала је на крају Кузњецова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала