- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: НАТО жели да претвори Молдавију у нову Украјину

© Sputnik / Родион Прока / Уђи у базу фотографијаПротест у Кишињеву
Протест у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
НАТО, изражавајући спремност да продуби сарадњу са Кишињевом, очигледно припрема полигон из Молдавије за геополитичку конфронтацију са Русијом, наводи се у саопштењу званичне представнице руског Министарства спољних послова Марије Захарове.
Заменик генералног секретара НАТО Мирча Џоане рекао је да је Алијанса спремна да иде онолико далеко у односима са Молдавијом колико та република то буде желела.

„До чега могу довести продубљивање сарадње неких држава са Алијансом и њена обећања „подршке“ пред „руском претњом“, видели смо – „обојене револуције“, државни удари, политичка нестабилност и економска криза. То се посебно односи на постсовјетски простор, који је за НАТО својеврсни „полигон“ за геополитичку конфронтацију са нашом земљом. По свему судећи, таква судбина спрема се и за Молдавију“, рекла је Захарова коментаришући ову изјаву.

Према њеним речима, покушаји да се Молдавија увуче у НАТО изгледају посебно цинично кад се погледа ситуација у Украјини, која је у великој мери изазвана неодговорном политиком ширења алијансе.
Како је додала Захарова, Русија изражава наду да у Молдавији има још политичара који схватају да зближавање са НАТО-м прати губитак суверенитета.
„Необуздано ширење алијансе није ништа друго до наставак неоколонијалних традиција Запада који не узимају у обзир ни унутрашње политичке специфичности држава, нити вековима успостављене везе са њиховим суседима“, рекао је дипломата.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала