- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда савладала Раднички пред празним трибинама – уз поруку навијача: „Певај, Србијо...“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Црвене звезде
Фудбалери Црвене звезде   - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде су пред празним трибинама стадиона „Рајко Митић“ савладали Раднички из Крагујевца резултатом 2:0 у 30. колу Суперлиге Србије.
Звезда је остварила 26. победу у сезони, головима Алекса Вига у шестом и Стефана Митровића у 78. минуту.
Подсетимо, Звезда је кажњена играњем утакмице пред празним трибинама одлуком ФСС, а на препоруку ФИФА.
Разлог за то је било скандирање Ратку Младићу, на шта су навијачи одговорили остављањем слова Р и М на реклами на стадиону, уз поруку.
„Певај, Србијо, силније јаче“, наведено је било на транспаренту.
Прва озбиљнија ситуација пред голом гостију изродила је и гол, трећи који је ове сезоне постигао Алекс Виго.
Кингс Кангва је са леве стране извео слободни ударац, лопта је погодила стативу, али се одбила право на ногу Вигу, који је са дистанце лепо савладао Милоша Младеновића. Могли су домаћи после десетак минута да дуплирају вођство, али је Александар Катаи пропустио велику шансу.
Комбиновали су Мирко Иванић и Марко Ракоњац, лопта је стигла до "Магика", који је из изгледне позиције, унутар казненог простора, шутирао поред гола. Раднички није седео скрштених руку, а у првом делу меча најконкретнији су били у 29. минуту. Са десне стране искоса је шутирао Чинеду, али је лопта ишла паралелно са гол линијом, а на другој страни је замало закаснио Евандра.
Убрзо је и Влајковић оптимистично пробао са тридесетак метара да угрози Борјана, што је уједно било и последње узбуђење пред велику паузу. Славољуб Срнић је на старту наставка заменио Срђана Мијаиловића и то је практично био једини битан детаљ у првих петнаестак минута другог полувремена.
Звезда је чувала лопту у ногама, умртвила игру, али није показивала конкретну жељу да угрози гол гостију, који су се усредсредили на дефанзиву и контранападе. Прво велико узбуђење у наставку било је у 78. минуту, када је уосталом пао и гол, који је постигао Стефан Митровић.
Прихватио је лопту, пробио по десној страни и снажним ударцем савладао Младеновића, који је био немоћан. До краја сусрета лепу шансу је имао још и млади Митуљикић, али промене резултата није било – 2:0.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала