- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немачка министарка прети руским спортистима

© Sputnik / Игорь ЗарембоНемачка застава
Немачка застава - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
Пратите нас
Немачка министарка унутрашњих послова Ненси Фезер запретила је да ће блокирати руским спортистима да уђу у Немачку ако им буде дозвољено да се такмиче на међународном нивоу.
Међународни олимпијски комитет (МОК), на челу са немачким званичником Томасом Бахом, препоручио је да се спортистима из руских и белоруских спортиста дозволи повратак на светску спортску сцену под условом да не подржавају специјалну војну операцију и да нису повезани са војском.
Међутим, Фесер се противи том потезу и инсистира на томе да власти земље имају моћ да одлуче да се руски спортисти не такмиче на немачком тлу.
„Земље које су домаћини великих спортских догађаја нису немоћне, онемогу да контролишу да ли Руси могу да учествују у њима издавањем виза. Ако организујемо међународна такмичења у Немачкој, можемо да се понашамо у складу са тим. Овде ћемо увек деловати са јасним ставом“, навела је Фесер.
Немачка је већ отказала један велики догађај као одговор на то што је руским и белоруским спортистима дозвољено да се врате у међународну акцију.
Немачка мачевалачка федерација је недавно прекинула Светски куп Међународне мачевалачке федерације за жене након што је кровна организација спорта одобрила повратак мачевалаца из Русије и Белорусије.
Стони тенис, теквондо и рвање су међу спортовима који су наговестили да ће се такође придржавати препорука МОК, али други су навели да ће њихове забране остати на снази.
Немачка ће ове године одржати неколико великих међународних догађаја, укључујући Светско првенство у стрељаштву и Светско првенство у кануу.
Бах је критиковао европске владе које су критиковале став МОК према Русији и Белорусији, описујући њихов положај као „жалосну”.
Немачка олимпијска спортска федерација, коју је раније водио Бах, прошлог месеца је изразила своју континуирану подршку забрани руских и белоруских спортиста из међународног спорта, али је организација одбацила позиве на бојкот Олимпијских игара следеће године у Паризу ако буду присутни спортисти из Русије и Белорусије.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала