- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Објављено: Какво нас време очекује за празнике

CC0 / Unsplash/Michael & Diane Weidner / Облаци
Облаци - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
Пратите нас
Метеоролог Марко Чубрило објавио је нову временску прогнозу и открио какво нас време чека наредних дана и за празнике.
Како је објавио на друштвеним мрежама, Србију чека више сунца али и пљускови, као и грмљавине уз захлађење.
"У уторак више сунчаних интервала уз претежно сунчано време у ређу појаву слабе кише или пљускова понегде на истоку региона. Увече на северу региона наоблачење уз окретање ветра на појачан, северозападни. Дневни максиум од +9 до +17 степени Целзијуса", написао је Чубрило.
Како наводи, у ноћи ка среди следи пролазно наоблачење које само понегде и то углавном на северу региона може донети пролазну кишу или пљусак.
„У среду променљиво облачно и суво, док ће на истоку региона бити и ветровито, посебно у првом делу дана. Дневни максимум на западу региона око просека, углавном између +15 и +19 степени Целзијуса, а на истоку од +7 до +14 степени Церлзијуса, што је и даље мало испод просека“.
Према његовим речима, у четвртак ће се ка нама покренути јужно ваздушно струјање јер ће се ка Алпима премештати циклонални систем и хладан фронт.
Тај систем ће, како истиче, у четвртак после подне на западу, југозападу, југу и северозападу региона условити наоблачење са кишом и грмљавинским пљусковима - дуж Јадана пролазан југо, а на копну углавном јужни ветар.
„На западу дневни максимум око +9, а на истоку локално и око +24 степена Целзијуса. У ноћи ка петку хладан фронт ће се премештати даље на исток доносећи кишу и ређу појаву грмљавине уз захлађење и окретање ветра на северозападни смер. У планинском делу региона, који ја преко 800 мнв поново појава снега. После подне ће бити нестабилно уз пљускове који понегде могу бити праћени и грмљавином. У петак ће се дневни максимум кретати од +6 до +14 степени Целзијуса“, објавио је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала