- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чукарички неће наставак утакмице са Партизаном

CC0 / / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Утакмица 30. кола Суперлиге између Чукаричког и Партизана која је прекинута у уторак неће бити одиграна у среду, објавио је клуб са Бановог Брда.
Чукарички се огласио саопштењем у ком је наведена одлука да његови фудбалери неће изаћи на терен у среду због, како је наведено, неоснованог одлагања утакмице за 24 сата због нереда који су изазвали навијачи Партизана.
Утакмица је прекинута у 21. минуту пошто је полиција силом покушала да испразни део трибина где су се налазили навијачи Партизана.
Чукарички, ипак, не жели да данас изађе на терен.
„Све што се дешавало на стадиону на Бановом брду у уторак увече велика је срамота српског фудбала. Фудбалски клуб Чукарички је учинио све што је тражено да се створе услови да меч после пражњења источне трибине буде настављен. Став Управе фудбалског клуба Чукарички је да се фудбалски прописи морају поштовати, а да виновници инцидента морају да буду санкционисани. Наш клуб није формално обавештен о одлуци да буде игран наставак меча, нисмо добили нити писмену одлуку нити било какво друго образложење о разлозима прекида, као ни о заказивању утакмице у новом термину. Такође, главни судија меча није дао знак за крај утакмице. Одлука о прекиду и накнадном наставку утакмице супротна је важећим прописима. Једини правно утемељени исход јучерашњег меча искључиво мора бити регистрација утакмице службеним резултатом у корист ФК Чукарички, екипе која није одбила наставак меча. Нашем клубу је остала непознаница на основу којих безбедносних чињеница је судија донео одлуку о отказивању утакмице, или је, као што то бројни снимци показују, одлука донета након изричитог одбијања играча и представника ФК Партизан да наставе утакмицу и да напусте терен за игру. Фудбалски клуб Чукарички ће у току дана доставити медијима званичну жалбу која ће бити упућена на адресу Заједнице фудбалских клубова Супер лиге и Прве лиге Србије“, наведено је у саопштењу Чукаричког.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала