- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Данил ућуткао Италијане и почистио Лоренца – а онда говорио о „непријатељу“: Увек се мучим

© AP Photo / Wilfredo LeeДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Рутински и без проблема Данил Медведев савладао је Лоренца Сонега резултатом 6:3, 6:2 за пласман у осмину финала турнира у Монте Карлу. Пре Данила, победу је уписао и Карен Хачанов који је елиминисао Иљу Ивашку резултатом 7:6, 6:2.
Наставља Данил Медведев форму са бетона и на шљаци коју не воли, али на којој све боље игра. Руски тенисер већ је у другом гему против Лоренца Сонега морао да утишава гласну италијанску публику, међутим ниједног тренутка се није приметило да осећа било какву врсту притиска.
Рутински је стигао до брејка, а потом спасао брејк лопту на свој сервис и повео 3:0, док је и у наредном гему имао прилику да Италијану још једном одузме сервис, али је није искористио.
Није до краја сета успео да запрети Сонего, па је Медведев лако уписао предност, а онда је још сигурније ушао у други сет.
На старту другог сета, руски тенисер одмах је направио нови брејк, а потом још једном одузео сервис Италијана и повео са 4:1. Сонего је успео да спаси прву меч лопту, али већ у осмом гему није било шансе.
Иако не воли шљаку обећао је најпре себи да ће се трудити да на њој игра боље.
„Увек се мучим на шљаци, сваки меч је мучење, али имао сам неке добре мечеве на овој подлози. После меча Марк ме је питао да ли сам нашао ритам, нема ритма свака лопта има лош одскок. Играо сам против одличног играча, публика је мало незгодна, али драго ми је да сам победио“, рекао је Медведев после победе.
Рус је истакао да му у мечевима против тешких противника много значи самопоуздање, а за пример је узео Новака Ђоковића.
„Другачије је играти на шљаци, али самопоуздање је самопоуздање, треба добијати мечеве.Два играча су на терену, један ће победити. Некада имамо играче за које се питамо како нису у првих десет. Новак је играо против мог пријатеља који је играо јако добро, али опет је Новак победио. То је просто тако због самопоуздања“,
Следи спектакл, јер Данил у осмини финала игра против Саше Зверева, немачког тенисера са којим има велико ривалство, играли су 13 пута, а Рус је славио седам. Иако Немац није у идеалној форми одиграо је одличан меч против Роберта Баутисте Агута и савладао га резултатом 6:4, 6:4, а и против Маедведева увек има посебну мотивацију.
Још једну победу за Русе уписао је Карен Хачанов који је имао лак задатак против Иље Ивашке. Осим у првом сету који је добио са 7:6, у другом Карен није имао проблема и направио је два брејка која су му донела победу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала