- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маск о управљању Твитером: Ниво бола изузетно висок, продајем ако наиђе прави купац

© AP Photo / John RaouxОснователь SpaceX Илон Маск шутит с журналистами, делая вид, что ищет ответ на вопрос по мобильному телефону во время пресс-конференции
Основатель SpaceX Илон Маск шутит с журналистами, делая вид, что ищет ответ на вопрос по мобильному телефону во время пресс-конференции - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Власник Твитера Елон Маск изјавио је да је управљање овом друштвеном мрежом прилично болно и турбулентно и да би продао компанију када би наишла права особа.
Маск, који је још на челу произвођача аутомобила Тесла и ракетне компаније Спејс Екс, купио је Твитер за 44 милијарде долара у октобру, а његово лично богатство процењује се на скоро 190 милијарди долара, што га, према Форбсовој листи милијардера, чини другом најбогатијом особом на свету.
На питање да ли се каје због куповине Твитера, Маск је рекао да је „ниво бола изузетно висок, и да ово није нека врста забаве“.
Говорећи о досадашњем времену које провео на челу Твитера, Маск је изјавио: „Није било досадно. Било је прилично узбудљиво“.
Додао је и да реч о „заиста стресној ситуацији у последњих неколико месеци“, али је нагласио да и даље сматра да је куповина компаније права ствар.
Маск је саопштио да због обима посла „понекад спава у канцеларији“, и да има своје место на каучу у библиотеци „у које нико не иде“, преноси Танјуг.
На питање новинара везано за одлуку да се налогу британског медија на Твитеру дода ознака која га описује као „медиј који финансира влада“, Маск је рекао да зна да „Би-Би-Си генерално није одушевљен тиме што га сврставају у државне медије“.
Твитер је прво додао ознаку „Медији који су повезани са државом“ на главни налог британског медија 4. априла, пре него што је то у суботу променио у „Медији које финансира влада“.
Он је говорио још о финансијама компаније и саопштио да се „већина њених оглашивача вратила“.
Такође је рекао да смањење броја запослених са нешто мање од 8.000 у време када је купио Твитер, на око 1.500 у овом тренутку, није било лако.
Пешаци пролазе поред улазних врата зграде Би-Би-Сија у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СВЕТ
Твитер обележио Би-Би-Си: Медиј који финансира влада /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала